Тисяча гривень від Зеленського кожному українцю: депутат припустив, що партнерам це не сподобається

26 жовтня 2024 р. 17:29

26 жовтня 2024 р. 17:29


"Це (50 млрд - ред.) все ж таки гроші, які запозичені країнами G7 під свої гарантії. І так, їх відсотки покриваються від активів русні. Але це все ж таки поки ризики і гарантії G7, тому не дуже безумовні гроші. Ну і так як наші партнери почали щось підозрювати, що просто так гроші давати в руки іноді не найкраща ідея, то всі погоджувались...  що ці гроші треба привʼязати до UFP ЄС, мемо МВФ та DPL Світового банку", - зазначив він.

Однак "привʼязати" українську владу поки особливо не вдалось.

"Але ж ми вміємо дивувати, і акурат під заяву про гроші вирішили зайнятися махровим популізмом і спустити Х млрд грн просто так на роздачу грошей", - додав він.

Скоріш за все, тепер партнери придумають нові обмеження для України.

"Тому не здивуюсь, що партнери, побачивши що ми вже почали займатися популізмом, все ж таки додадуть і більше обмежень на використання грошей та окремих умов по реформам під них. Я б навіть запровадив prior action - НЕ робити дурниць і заборонити Мінекономіки роздавати гроші на всі свята та приводи", - припустив депутат.

Вчора ввечері президент Зеленський анонсував нову програму "єПідтримка", яка передбачає виплату по тисячі гривень кожному громадянину. Як повідомив глава держави у традиційному вечірньому зверненні, розробкою програми наразі займається Уряд.

Тисяча гривень від Зеленського кожному українцю: депутат припустив, що партнерам це не сподобається

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua