Вибори в Грузії: влада і опозиція публікують кардинально протилежні дані ексзитполів, а Орбан вже привітав "Грузинську мрію"

26 жовтня 2024 р. 20:38

26 жовтня 2024 р. 20:38


На парламентських виборах у Грузі ї перемагає опозиція, набираючи сукупно понад 50%. Такі дані екзитполу після завершення голосування о 20:00 за грузинським часом оприлюднила американська компанія Edison Research, повідомляє SOVA,

За даними опитувань Edison Research перед виборами, грузинська опозиція набирала понад 50% голосів.

Такими є і дані екзитполу: опозиційні сили сукупно отримують 51,9% голосів, а керівна партія "Грузинська мрія" – 40,9%.

Телекомпанія Mtavari Arkhi опублікувала результати екзит-полу, підготовленого дослідницькою організацією Harrys X.

За даними опитування, "Грузинська мрія" набирає 42% голосів. Чотири опозиційні партії, які підписали «Грузинську хартію» та домовилися про формування коаліції, випереджають партію влади з 48%.

Водночас, екзитпол соціологічного центру Gorbi ствержує, що більше половини голосів отримала партія влади.

Згідно з результатами опитування від Gorbi , що проводилося на замовлення провладного телеканалу "Імеді", за "Грузинську мрію" проголосували 56,1% виборців, за опозиційну "Коаліція за зміни" – 12,6%, блоку "Єдність" (до якого входить партія Саакашвілі "Єдиний національний рух") – 11,6%, за "Сильну Грузію" – 7%.

Лідер провладної партії Бідзіна Іванішвілі заявив про свою перемогу. Прихильники “Грузинської мрії” у Тбілісі вже розпочали святкування.

При цьому президентка Грузії Саломе Зурабішвілі привітала опозицію з перемогою на виборах.

Попри те, що  ЦВК Грузії поки що не встигла опублікувати жодних даних про результати будь-якої партії, проросійську “Грузинську мрію” з перемогою вже привітав прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Вибори в Грузії: влада і опозиція публікують кардинально протилежні дані ексзитполів, а Орбан вже привітав "Грузинську мрію"

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua