Ірландський сексуальний маніяк, який шантажував 3500 дітей, отримав довічне

26 жовтня 2024 р. 23:14

26 жовтня 2024 р. 23:14


26-річний Александр Маккартні з Північної Ірландії був засуджений до довічного ув'язнення з мінімальним терміном у 20 років за екстремальне сексуальне насильство над дітьми в Інтернеті та ненавмисне вбивство 12-річної дівчинки. Обвинувачений визнав 185 обвинувачень, зокрема понад 50 злочинів, пов'язаних із шантажем.

Про це розповіли видання BBC і CNN .

Його вважають одним із найбільш плідних у світі онлайн-зловмисників, який знайомився в Інтернеті з дітьми, переважно, з дівчатками, видаючи себе за їхню ровесницю, виманював у них відверті фотографії, а потім, шляхом шантажу, примушував їх робити на камеру різні непристойні, розпусні, а інколи й небезпечні речі.

Те, як він заманював до себе на сторінку дітей, називається кетфішинг (котячий фішинг) - коли створюють фальшивий акаунт у соцмережах, фальшиву особистість (вона називається «сом») для того, щоб подружитися з кимось, а потім експлуатувати його. Людина «з того боку» вважає, що спілкується з реальною особою. Дорослий чоловік знав, як підійти до маленьких дітей і підлітків, тим більше, що вибирав він таких, які мали проблеми з особистістю, низьку самооцінку, страх самотності чи домашні негаразди. Він входив до них у довіру як «подруга», щось обіцяв, і діти надсилали свої більш ніж відверті фотографії.

А потім починався жах.

У переважній більшості випадків він звертався до своїх жертв через Snapchat, хоча в деяких випадках використовував й інші соціальні мережі, включно з Instagram і Kik. На своїх 64 пристроях він прикидався молодою дівчиною або дитиною (залежно від необхідності), щоб заманити своїх жертв і змусити їх відправити інтимні фотографії. Іноді він використовував фотографії, отримані від інших дітей, і видавав себе за них, коли розмовляв із новими жертвами. Отримавши фотографії, він шантажував їх, вимагаючи все більш екстремальних знімків або відео. Якщо вони не надсилали, він говорив, що викриє їх перед друзями і родичами, викладе компромат в Інтернет.

Він змушував дітей залучати молодших братів і сестер до насильства, в якому також брали участь домашні тварини і предмети.

Перебуваючи з іншого боку екрана у своєму будинку в Північній Ірландії, він вселяв страх і розпач у своїх жертв, а їх встановлено майже 3500 з 30 країн світу. І це далеко не все - поліція продовжує пошуки жертв Маккартні, адже дітям потрібна психологічна або навіть медична допомога.

В «активі» онлайн-маніяка є вбивство. Дванадцятирічна дівчинка зі США наклала на себе руки, не витримавши морального насильства, шантажу та погроз - вона вистрілила в себе з батькового пістолета в момент, коли злочинець з неї знущався та погрожував, не вірячи, що вона перебуває на межі.

Утім, саме такий стан жертв подобався йому найбільше.

Каяття і сорому Маккартні не відчував, про що заявив на суді, на що суддя в Белфасті, де проходили слухання, сказав, що важко уявити собі «сексуального маніяка, який представляє більшу небезпеку, ніж цей підсудний».

Александра Маккартні засуджено до довічного тюремного ув'язнення. Прохання про зниження терміну він може подати тільки у 2039 році. Під вартою він перебуває вже п'ять років. Весь цей час велися пошуки його жертв. Багатьох не знайшли. Поліція стверджує, що іноді він ділився зображеннями з іншими педофілами. Він вів облік дітей, над якими поглумився, і робив скріншоти їхнього місця розташування в Snapchat, щоб знати, де вони перебувають.

Технології зараз настільки досконалі, що спілкуватися можна з людиною з будь-якої країни. Тож на небезпеку наражаються , можливо, і ваші діти, адже Маккартні не один такий.

Нагадаємо, Норвегія збирається ввести суворий віковий ценз на користування соціальними мережами - 15 років, оскільки уряд посилює кампанію проти технологічних компаній, які, за його словами, «борються з мозком маленьких дітей».

Ірландський сексуальний маніяк, який шантажував 3500 дітей, отримав довічне

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua