Аналітики The Telegraph пояснили, чому КНДР відправила війська в Україну

26 жовтня 2024 р. 23:37

26 жовтня 2024 р. 23:37


Залучення північнокорейських військових може значно посилити позиції Росії, яка зазнає великих втрат в Україні. Проте і Північна Корея , безсумнівно, отримує вигоду від цієї угоди. Британська газета The Telegraph виділила шість можливих причин, чому Пхеньян вирішив втрутитися в європейський конфлікт .

Спочатку Кім Чен Ин постачав Володимиру Путіну боєприпаси . Однак відправка тисяч військових стала переломним моментом, що означає значні зміни в розстановці сил. Видання зазначає, що союз між Росією та Північною Кореєю вплине на глобальну безпеку, хоча те, наскільки великим буде цей вплив, залежить від допомоги, яку Москва надасть Пхеньяну у відповідь.

The Telegraph пропонує шість можливих причин, які могли спонукати Кіма відправити своїх військових на європейську війну:

  • Фінансова вигода. Кім Чен Ин відчайдушно потребує іноземної валюти для підтримки свого режиму. Північна Корея вже давно відправляє цивільних працівників до Росії для заробітку, а тепер надіслала й «заробітчан» у військовій формі.

  • Міжнародне визнання. Кім прагне бути сприйнятим як лідер значущої держави, а не просто місцевий «божевільний диктатор». Участь у європейському конфлікті виводить його на глобальну політичну сцену.

  • Отримання бойового досвіду. Хоча армія Північної Кореї численна, близько 1,2 мільйона військових, вона не має сучасного бойового досвіду. Участь у війні в Україні надасть корейським військовим можливість здобути практику з безпілотниками, радіоелектронною боротьбою, ракетами та бронетехнікою, що може бути корисним у протистоянні з Південною Кореєю.

  • Модернізація армії. Північнокорейські збройні сили технічно застарілі. У відповідь на відправку своїх військових Кім може вимагати від Росії допомоги в модернізації своїх сухопутних сил.

  • Отримання стратегічних технологій. Деякі аналітики вважають, що Кім прагне отримати не стільки безпілотники чи гармати, скільки передові космічні й підводні технології, включаючи ракети дальньої дії, здатні досягти США.

  • Гарантії безпеки. Кім може прагнути укласти військовий союз з Росією, щоб у разі загрози для свого режиму отримати підтримку Кремля, наприклад, у випадку війни з Південною Кореєю.

До слова, президент України Володимир Зеленський наприкінці 976-го дня війни звернувся до народу. Він розповів про наслідки останніх ударів РФ по Дніпру та Києву, подякував рятувальникам, а також зауважив, що Москва налаштована лише на продовження агресії. Саме тому взяла в союзники Північну Корею.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський із посиланням на дані розвідки заявив, що вже 27-28 жовтня перші військові КНДР будуть застосовані Росією в зонах бойових дій .

Національна розвідувальна служба Південної Кореї вважає, що Північна Корея вже відправила до Російської Федерації приблизно 3 тис. військових, щоб підтримувати російських окупантів у війні проти України.

Як повідомлялося, військові запаси Північної Кореї дозволять їй проводити бойові дії протягом трьох місяців . Південнокорейське агентство Yonhap зазначає, що заводи КНДР запрацювали на повну потужність, щоб забезпечити необхідність збройних сил Росії в озброєннях.

Аналітики The Telegraph пояснили, чому КНДР відправила війська в Україну

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua