"Тисяча Зеленського": у Мінекономіки розповіли звідки гроші та як отримати виплату

26 жовтня 2024 р. 23:41

26 жовтня 2024 р. 23:41


Кошти на анонсовану Володимиром Зеленським нову програму “єПідтримка”, в рамках якої кожному українцю виплатять по тисячі гривень, візьмуть з вже виділених з бюджету коштів на існуючі програми, а не виділять додатково.

“Це не нові кошти. Це кошти від існуючих програм, які ми переспрямуємо. Це кошти, які ми не встигаємо освоїти цього року. Крім того, ці кошти ми б точно не змогли спрямувати на армію, бо ці кошти були виділені донорами в наш бюджет, а там умова – не можна спрямовувати на військові видатки”, – розповів в ефірі Національного марафону Єдині новини заступник міністра економіки Олексій Соболев.

Він пояснив, що програма дасть можливість додатково підтримати український мікро- та середній бізнес, адже ця тисяча є “маркованою” – тобто її можна витратити лише на певне коло покупок, або задонатити на підтримку ЗСУ.

Отримати кошти можна, відкривши віртуальну картку через “Дію”.

"Це одна тисяча гривень на людину, незалежно від віку та соціального статусу. Використати можна протягом грудня-січня-лютого. Виплати будуть надходити на карту "Національного кешбеку". Це віртуальна картка, яку можна відкрити через "Дію", – зазначив посадовець.

25 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що з 1 грудня буде запроваджено нову програму підтримки українців – йдеться про виплати по одній тисячі гривні на кожного громадянина. Ці гроші можна буде витратити на оплату українських товарів, комунальних послуг, квитків "Укрзалізниці", українських лікарських засобів, книжок та культурних послуг.

"Тисяча Зеленського": у Мінекономіки розповіли звідки гроші та як отримати виплату

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua