Вибори у Молдові: поліція склала понад 300 протоколів про підкуп виборців

27 жовтня 2024 р. 00:00

27 жовтня 2024 р. 00:00


Станом на 25 жовтня правоохоронні органи Молдови зареєстрували 489 випадків підкупу виборців на президентських виборах та референдумi. За цими даними поліція склала 341 протокол.

Про це повідомляє NewsMaker.

Генеральний інспекторат поліції Молдови повідомив, що 25 жовтня правоохоронці зареєстрували 489 матеріалів у справі про підкуп виборців та склали 341 протокол. З них 262 передали до Національного центру боротьби з корупцією.

«Нагадуємо, що громадян, які співпрацюють із слідством, звільнять від сплати штрафу. Поліція продовжує виявляти людей, котрі отримали гроші за голоси, а також тих, хто сприяв підкупу виборців. Закликаємо громадян бути пильними і повідомляти про будь-які спроби підкупу» , — йдеться у заяві поліції.

За оцінками поліції, у схему підкупу голосів може бути залучено понад 300 тисяч осіб.

Нагадаємо, у Молдові 20 жовтня відбулися президентські вибори та референдум щодо європейської інтеграції країни. Згідно з останніми даними, більшість жителів країни (50,2%) підтримали європейський вектор розвитку країни.

У другий тур президентських виборів пройшли чинна президентка Майя Санду та її опонент Олександр Стояногло.

У ЄС заявили, що процес голосування на президентських виборах та на референдумі у Молдові пройшов в умовах «безпрецедентного втручання» росії . Як вiдомо, протягом двох останніх місяців з рф до Молдови було переказано майже 40 млн доларів США для підкупу виборців на виборах та референдумі.

Вибори у Молдові: поліція склала понад 300 протоколів про підкуп виборців

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua