Делегація Європарламенту порадилася у Києві з виробниками зброї і владою

27 жовтня 2024 р. 01:26

27 жовтня 2024 р. 01:26


У Києві побували з візитом члени підкомітету Європейського парламенту з безпеки й оборони, які увійдуть до нового скликання, на чолі з євродепутаткою Марі-Агнес Штрак-Циммерман. До складу делегації увійшли депутати нового скликання з Іспанії, Латвії, Литви, Фінляндії і Франції.

На брифінгу в Києві Штрак-Циммерман розповіла про зустрічі у Кабінеті міністрів, про участь у конференції стосовно Формули миру, передає Укрінформ .

Штрак Циммерман висловила свою думку щодо далекобійної зброї для України.

"Дивно давати Україні далекобійну зброю, яку можна використовувати тільки тут", - зауважила євродепутатка.

Вона також запевнила, що Європарламент продовжуватиме ставити підтримку України як головне питання свого порядку денного і найрішучіше засуджувати загарбницьку війну Росії проти України, вимагати від Росії негайно припинити всі воєнні дії в Україні, вивести всі сили та військову техніку з усієї міжнародно визнаної території України, відшкодувати Україні збитки, завдані її народу, землі, природі та інфраструктурі.

«Ми приїхали, щоб надіслати рішуче повідомлення про солідарність і непосильну підтримку для України та її громадян перед лицем несправедливої ​​та незаконної агресивної війни Росії. Ми повинні і надалі наполягати на тому, щоб країни-члени якнайшвидше забезпечили Україну всім необхідним», – підкреслила очільниця делегації.

"Щодо НАТО, якби ви запитали мене особисто, - сказала Штрак-Циммерман, - я б сказала "так". Україна має стати членом НАТО після війни. НАТО і Україні потрібні гарантії безпеки, що ми гарантуємо, що Україна зможе жити в мирі та свободі", - сказала Штрак-Циммерманн.

Нагадаємо, раніше Голова комітету німецького парламенту з питань оборони Марі-Аґнес Штрак-Ціммерманн прокоментувала журналістам питання щодо побоювань ескалації при використанні західної зброї для ударів по території Росії , проти чого донедавна виступав канцлер Німеччини Олаф Шольц.

«Що станеться, якщо російський винищувач буде збитий із західної зброї в російському повітряному просторі?» – запитало Штрак-Ціммерманн Deutsche Welle.

«Це означатиме лише те, що у Росії поменшає на один літак, який прямував в Україну, щоб здійснювати удари і вбивати українців», – пояснила глава оборонного комітету Бундестагу.

Делегація Європарламенту порадилася у Києві з виробниками зброї і владою

Джерело: zn.ua (Політика)