Проросійська партія після виборів у Грузії може замінити президентку країни

27 жовтня 2024 р. 03:08

27 жовтня 2024 р. 03:08


Видання також інформує, що вперше главу держави оберуть не безпосередньо громадяни, а члени виборчої колегії, до якої увійдуть депутати парламенту, представники найвищих органів Абхазької та Аджарської автономій, а також члени місцевих органів самоврядування .

Крім того, партія «Грузинська мрія» не зможе усунути чинного президента Саломе Зурабішвілі за процедурою імпічменту, оскільки для цього потрібно 100 голосів у парламенті, як зазначає Ехо Кавказу.

Нагадаємо, що 26 жовтня у Грузії відбулись парламентські вибори , в яких беруть участь проросійська «Грузинська мрія» та проєвропейські опозиційні партії .

Опозиційні сили вже повідомили , що не визнають результатів виборів.

Нагадаємо, перші екзитполи, оприлюднені після закриття виборчих дільниць в Грузії, показали неоднозначні результати. Екзитполи, проведені на замовлення партії влади, демонстрували перемогу провладної Грузинської мрії, а опитування на замовлення опозиційниї сил, свідчили, що Грузинька мрія програє вибори, а опозиційні партії отримують більшість місць у парламенті.

Натомість перші офіційні дані ЦВК Грузії після підрахунку голосів із 70,91% дільниць свідчили, що Грузинська мрія набирає 52,99% голосів а чотири головні опозиційні блоки сумарно отримують трохи більше 38% голосів.

Проросійська партія після виборів у Грузії може замінити президентку країни

Джерело: Главком