Президент Бундесбанку Німеччини вражений цинізмом російських високопосадовців

27 жовтня 2024 р. 04:06

27 жовтня 2024 р. 04:06


Вимоги Росії в G-20 щодо необхідності співпраці між країнами є глузуванням з огляду на її вторгнення на Україну 2022 року, заявив президент Бундесбанку Йоахім Нагель, обурюючись цинізмом російських високопосадовців.

Про це повідомляє Bloomberg .

Саме з того часу в Німеччині почалися економічні проблеми.

«Ми не повинні забувати, з чого все почалося», - сказав Нагель у суботу у Вашингтоні. «Спад у Німеччині почався навесні 2022 року. І ми всі знаємо причину, через яку це сталося навесні 2022 року».

У лютому того року Росія вторглася на Україну, що викликало побоювання, що в найбільшій економіці Європи може виникнути дефіцит енергії. Хоча Німеччина швидко розв'язала цю проблему, війна посилила ділову і споживчу впевненість, посилила політичну напруженість і виявила недоліки в промисловій базі країни.

«Я божеволію, коли мені доводиться слухати російського колегу у форматі G-20, а він говорить мені, як важлива міжнародна співпраця», - сказав Нагель. «Це дійсно неприйнятно».

За словами Нагеля, зараз тим більше важливо, щоб Німеччина вирішувала проблеми, які стримують її економіку.

«Ми знаємо, що в Європі існують структурні проблеми, і тепер нам потрібно знайти розумні способи - а вони є - як подолати ці структурні проблеми», - додав він. «У нас є всі можливості» і “зобов'язання, щоб вийти на шлях зростання, якого ми досягли за останні 25 років”.

Нагель не вперше проривається в політику. Він неодноразово виступав проти зростання екстремістських партій у Німеччині і попереджав, що повернення Дональда Трампа в Білий дім згубно позначиться на європейській економіці.

Кабінет міністрів Німеччини планує схвалити бюджет на 2025 рік після тривалих суперечок, сподіваючись на сильний економічний підйом. Це допоможе скоротити розрив у 17 мільярдів євро між прогнозованими витратами і доходами, повідомляє Reuters.

Німеччина, найбільша економіка єврозони, уникла рецесії на початку року, проте зростання було повільнішим, ніж очікувалося. Як і Велика Британія та Франція, ФРН стикається з проблемами закриття бюджетної діри.

Серед іншого, у проекті бюджету закладено близько 4 млрд євро на допомогу Україні. У той час як нинішній бюджет передбачає 8 млрд євро.

Президент Бундесбанку Німеччини вражений цинізмом російських високопосадовців

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua