Через отруєння у McDonaldʼs мережі швидкого харчування викреслюють з раціону цибулю

27 жовтня 2024 р. 05:46

27 жовтня 2024 р. 05:46


У мережах швидкого харчування США прибирають цибулю з меню. Це рішення стало відповіддю на скандал у McDonaldʼs, де у десяти штатах зафіксували спалах хвороб, викликаних кишковою паличкою. Про це пише американська газета New York Times.

Згідно з даними Центру контролю та профілактики захворювань США (CDC), у десяти штатах щонайменше 49 осіб захворіли на кишкову інфекцію, і одна людина померла після відвідування ресторану швидкого харчування McDonaldʼs. Постраждалі вже подали два позови проти компанії.

McDonald's вилучив нарізану цибулю, в якій, ймовірно, криється проблема. Це рішення було підтримано кількома іншими мережами швидкого харчування.

Компанія Yum! Brands, якій належать KFC, Pizza Hut і Taco Bell, а також Burger King, також прибрала свіжу цибулю з меню як запобіжний захід, про що повідомляє New York Times. Крім того, постачальник McDonald's також вилучив кілька видів цибулі з асортименту.

Після повідомлень про отруєння акції McDonald's впали на 6,5%, а після публікацій CDC – на 10%.

За даними Німецького інституту оцінки ризиків, деякі штами кишкової палички можуть призвести до серйозних ускладнень, таких як ниркова недостатність. Цей інцидент завдає значної шкоди репутації McDonald's.

Нагадаємо, раніше стало відомо , що одна людина померла, ще десять були госпіталізовані в Сполучених Штатах після отруєння в мережі ресторанів швидкого харчування McDonald's.

До слова, житель американського штату Колорадо подав позов до McDonald's у зв'язку зі спалахом кишкової палички, причиною якої стали бургери.

Нагадаємо, експрезидент США Дональд Трамп попрацював у McDonald’s у межах своєї передвиборчої кампанії. Після цього мережа закладів швидкого харчування заявила, що не підтримує жодного з кандидатів у президенти США.

Через отруєння у McDonaldʼs мережі швидкого харчування викреслюють з раціону цибулю

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua