Ізраїльський удар паралізував виробництво балістичних ракет в Ірані, - Axios

27 жовтня 2024 р. 08:01

27 жовтня 2024 р. 08:01


У ніч на 26 жовтня Ізраїль завдав масованого удару по Ірану у відповідь на ракетний обстріл 1 жовтня. Унаслідок атаки з ладу виведено найважливіший компонент іранської програми виробництва балістичних ракет.

Зазначається, що удар був спрямований на 12 "планетарних змішувачів", які використовуються для виробництва твердого палива для балістичних ракет. Це суттєво обмежує здатність Ірану оновлювати свій ракетний арсенал і може стримати його від подальших ударів по Ізраїлю.

Високопосадовець США підтвердив, що удар паралізував можливості Ірану з виробництва ракет.

Атака Ізраїлю також вразила чотири батареї ППО С-300, які захищали Тегеран та стратегічні об'єкти. Ізраїльські джерела підтвердили, що удари завдавалися з повітряного простору Сирії та Іраку, деякі з них поблизу кордону Іраку з Іраном. ВПС Ізраїлю також атакували завод з виробництва безпілотників і завдали "символічного" удару по об'єкту в місті Парчин, який раніше використовувався для досліджень та розробок ядерної зброї.

Президент США Джо Байден заявив, що удар вразив лише військові цілі в Ірані, і висловив надію на припинення обміну ударами між країнами. Прем'єр-міністр Катару закликав усі сторони до стриманості та уникнення кроків, що можуть дестабілізувати регіон.

Ізраїльський удар паралізував виробництво балістичних ракет в Ірані, - Axios

Джерело: censor.net

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua