Мінекономіки повідомило, як отримати «тисячу від Зеленського»

27 жовтня 2024 р. 10:12

27 жовтня 2024 р. 10:12


Перший заступник міністра економіки Олексій Соболев в етері телемаратону повідомив, як отримати 1000 грн, про які раніше оголосив президент Володимир Зеленський .

«Це одна тисяча гривень на людину, незалежно від віку та соціального статусу. Використати можна протягом грудня-січня-лютого. Виплати будуть надходити на карту «Національного кешбеку». Це віртуальна картка, яку можна відкрити через «Дію», – пояснив Соболев.

Посадовець зауважив, що це додатково підтримає український мікро- та середній бізнес .

«Ці гроші марковані – тобто є визначене коло, куди їх можна витратити. Але також можна буде задонатити на ЗСУ», – наголосив перший заступник міністра. Водночас він додав, що на дітей так само можна буде оформити виплату.

Нагадаємо, ідея «єПідтримки» виникла через те, що Україна отримала закордонну допомогу , на яку навіть не розраховувала.

Раніше повідомлялося, що Уряд 1 грудня запровадить нову програму фінансової підтримки . Вона передбачає, що кожен українець зможе отримати 1 тис. грн. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

До слова, 15 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто отримає два щеплення, отримає від держави тисячу гривень через додаток «Дія». У 2022 році гроші з «єПідтримки» можна було витрачати на будь-які продукти чи товари без обмежень. Крім того, можна переказувати гроші на інші карти.

Як відомо, станом на 1 липня 2024 року українці заборгували мікрофінансовим організаціям понад 14,5 млрд грн . Від початку року борг збільшився на 5,23 млрд грн (56%).

Так, середня сума мікропозики збільшилась у 1,4 раза, порівнюючи з минулим роком, та сягнула 6776 грн. Майже 4 млн кредитних договорів на загальну суму 26,7 млрд грн було укладено за перше півріччя 2024 року. Кількість договорів за цей період зросла лише на 1,5%, порівнюючи з аналогічним періодом 2023 року.

Мінекономіки повідомило, як отримати «тисячу від Зеленського»

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua