Єрмак заявив, що для початку переговорів РФ має відійти на позиції до 24 лютого

27 жовтня 2024 р. 16:04

27 жовтня 2024 р. 16:04


Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що для початку переговорів із Росією її війська мають відійти на позиції станом до 24 лютого 2022 року.

Джерело : Єрмак в інтерв'ю італійському виданню " Corriere Della Sera "

Пряма мова : "Зеленський ніколи не говорив про територіальний компроміс, а лише про необхідність прийняти міжнародно визнані кордони. Однак це правда, що він був готовий вести переговори (у 2022 році – ред.), виходячи з ситуації напередодні російського вторгнення. Для нас Крим і Донбас залишаються українськими, вони не підлягають обговоренню. Ми проти заморожування війни, ми хочемо її завершення. Нас заспокоює той факт, що країни Глобального Півдня також засуджують російське вторгнення і силове захоплення територій.

Однак для того, щоб розпочати переговори, ми повинні повернутися до ситуації, яка була до першого пострілу російської гармати о четвертій годині ранку два роки тому. Тоді ми будемо говорити про те, як відновити наш суверенітет до кордонів 1991 року".

Деталі : Єрмак також заявив, що йому байдуже, що говорить російський правитель Володимир Путін (щодо необхідності враховувати "реалії на землі" – ред.).

"Мені байдуже, що говорить цей агресор! Ми не можемо будувати мирну пропозицію під впливом тих, хто хотів цієї війни. Ми будемо готові провести міжнародну конференцію, коли відчуємо себе сильними, а також матимемо підтримку Глобального Півдня для переговорів з Росією", – підкреслив він.

Відповідаючи на питання, чи означає це, що мирна конференція переноситься на наступний рік, Єрмак сказав: "Ми не знаємо, ми зробимо це, коли будуть відповідні умови, сподіваємося, якнайшвидше".

Єрмак заявив, що для початку переговорів РФ має відійти на позиції до 24 лютого

Джерело: pravda.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua