Уряд Грузії сформують навіть попри заперечення опозиції – прем'єр

27 жовтня 2024 р. 18:00

27 жовтня 2024 р. 18:00


Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що перше засідання парламенту пройде у звичайному режимі й уряд буде затверджено попри відмову опозиції визнавати результати виборів.

Про це повідомляє «Ехо Кавказа» , з посиланням на заяву грузинського прем'єра.

«За всі ці роки вони жодного разу не змогли ухвалити результати виборів, гідно ухвалити свою поразку. Вони зазнали поразки вдев'яте» , - сказав Кобахідзе.

Він також звинуватив опозицію у тому, що та виступила проти конституційного ладу країни.

«Слід ще раз наголосити, що й у цьому випадку низка неурядових організацій разом із політичними, радикальними партіями виступила проти конституційного ладу цієї країни втретє за 4 роки. Але це слабка спроба. Це відчайдушні політики, відчайдушна спроба хоч якось виправдатись перед власними виборцями» , — сказав Кобахідзе.

Як відомо, опозиційні партії та коаліції не визнають підсумки парламентських виборів у Грузії, які відбулись у суботу, 26 жовтня, та планують мітинги. Зокрема, президент Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала опозиційну коаліцію та розкритикувала «Грузинську мрію».

Нагадаємо, 26 жовтня у Грузії пройшло голосування на парламентських виборах, на яких проросійська партія «Грузинська мрія» здобула лідерство .

При цьому, міжнародна місія ENEMO заявила про насильство щодо опозиції , залякування виборців та зловживання адмінресурсами на парламентських виборах 2024 у Грузії.

Раніше також повідомляли, що на виборчих дільницях у Грузії фіксували масові фальсифікації . Через це закрили одну з виборчих дільниць та скасували там результати голосування .

Уряд Грузії сформують навіть попри заперечення опозиції – прем'єр

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)