Росія намагається знищити в Україні все українське – Зеленський

27 жовтня 2024 р. 22:28

27 жовтня 2024 р. 22:28


«Ми у цій війні боремося проти ворога, який намагається знищити в Україні все українське. І тому кожна дія заради нашої держави, кожен результат на посилення України мають непересічне значення», – наголосив Зеленський.

За словами президента, «виграти цю війну можемо ми всі лише разом – і вберегти Україну можемо лише разом. Не кожен сам для себе, а всі для України. І саме так маємо працювати щодня – всі для України. Кожен на своєму рівні. Кожен на своєму місці».

Також Зеленський повідомив, що «наступного тижня має бути більше дипломатичних новин і пакетів підтримки України».

«Сьогодні готуємось до роботи з партнерами на тижні. Зокрема, з нашими європейськими партнерами – з тими, хто підтримує нас дуже принципово й дієво. Ми створили цей новий формат співпраці – Україна плюс країни Північної Європи. І в рамках цього формату незмінно нарощуємо нашу взаємодію. Оборонну, політичну, економічну. І в основі всього цього – наша ціннісна взаємодія. Те, як ми бачимо життя в Європі. Те, якою ми хочемо передати нашу Європу наступним поколінням. Точно безпечною, точно демократичною й точно здатною захищати інтереси європейців», – зазначив Зеленський.

Опитування, проведені влітку цього року, засвідчили, що 70,5% опитаних українців розмовляють вдома лише або переважно українською мовою . У 2015 році таких було 50%, а у 2006 році – 46%.

28 липня 2023 року президент Володимир Зеленський підписав указ про зміну дати святкування Дня української писемності та мови – з 9 листопада на 27 жовтня.

Росія намагається знищити в Україні все українське – Зеленський

Джерело: Радіо Свобода Україна

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua