Президент Литви Гітанас Науседа прокоментував вибори в Грузії

28 жовтня 2024 р. 02:12

28 жовтня 2024 р. 02:12


Світові політики продовжують коментувати вибори у Грузії. Після перемоги правлячої „Грузинської мрії” на парламентських виборах у цій країні президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Тбілісі віддаляється від Заходу, від можливого членства у Євросоюзі.

Про це пише DELFI .

Науседа висловив сумнів у тому, що „Грузинська мрія“ насправді отримала найбільшу підтримку грузинів у ході суботнього голосування – за його словами, неможливо сказати, чи справді ця консервативна націоналістична партія перемогла на виборах.

„Передусім, питання в тому, чи перемогла вона? Ось у чому проблема. Ми навіть не можемо сказати, виграли вони чи програли. По-друге – ну, в самій Грузії цьому ради лише одна людина – Бідзіна Іванішвілі. Або цьому можуть радіти лише ті сили, які перебувають за межами Грузії, тому що ці результати виборів є абсолютно несумісними зі зближенням з Євросоюзом», - сказав журналістам у неділю Науседа.

"Бачачи те, що послідовно робив цей попередній уряд останні півтора роки, я не бачу жодних можливостей, тому що бачу абсолютно протилежний рух - від Євросоюзу", - заявив він.

Нагадаємо, 26 жовтня у Грузії проходили парламентські вибори. За даними ЦВК, перемогла "Грузинська мрія", яка отримала підтримку 54,08% виборців і перебуває при владі вже 12 років. Водночас, проєвропейські опозиційні партії отримали 37,58% голосів. Опозиція вже оголосила, що не визнає результати виборів у країні і анонсувала акції протесту.

Президент Литви Гітанас Науседа прокоментував вибори в Грузії

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua