РФ перевозить війська КНДР у цивільних вантажівках: ГУР перехопило розмову з блокпоста

28 жовтня 2024 р. 04:20

28 жовтня 2024 р. 04:20


27 жовтня 2024 року поліцаї держави-агресора Росії на трасі «Курск-Воронєж» зупинили вантажівку КамАЗ з цивільними номерами, завантажену північнокорейськими військовими. У водія, який віз у причепі підкріплення з КНДР, не було бойового розпорядження.

«У здобутому ГУР МО черговому радіоперехопленні штабісти 810-ї окремої бригади морської піхоти російської окупаційної армії, якій і призначалась північнокорейська підмога з КамАЗу, намагаються з’ясувати чи є в них на балансі зупинена вантажівка і чому в шофера немає належних документів», –йдеться в повідомленні пресслужби ГУР.

Нагадаємо, журналісти газети The Telegraph пояснили , що залучення північнокорейських військових може значно посилити позиції Росії, яка зазнає великих втрат в Україні. Проте і Північна Корея , безсумнівно, отримує вигоду від цієї угоди.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський із посиланням на дані розвідки заявив, що вже 27-28 жовтня перші військові КНДР будуть застосовані Росією в зонах бойових дій .

Національна розвідувальна служба Південної Кореї вважає, що Північна Корея вже відправила до Російської Федерації приблизно 3 тис. військових, щоб підтримувати російських окупантів у війні проти України.

Як повідомлялося, військові запаси Північної Кореї дозволять їй проводити бойові дії протягом трьох місяців . Південнокорейське агентство Yonhap зазначає, що заводи КНДР запрацювали на повну потужність, щоб забезпечити необхідність збройних сил Росії в озброєннях.

РФ перевозить війська КНДР у цивільних вантажівках: ГУР перехопило розмову з блокпоста

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua