в Часовому Яру – британська розвідка

28 жовтня 2024 р. 12:19

28 жовтня 2024 р. 12:19


Ворог просунувся в місті Часів Яр , що на Донеччині. Окупанти ймовірно, перетнули канал у південній частині і наблизилися до кордонів міста.Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Як зазначається, у центральній частині району каналу, ймовірно, армія РФ здійснила обмежене просування на захід від каналу в східну частину Часового Яру. Однак дуже ймовірно, що за центральну і північну частини району каналу тривають запеклі бої, і російським окупаційним силам вдається закріпитися.

«Із середини липня 2024 року і до недавнього часу російські війська не могли перетнути канал через масштабні оборонні заходи, вжиті українськими Збройними силами», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Збройні сили України досягли успіху під час продовження операції в Курській області . Водночас зафіксовано просування російських військ у Донецькій області, зокрема в районі Селидового та на північний захід від Вугледара.

Як повідомлялося, економічні проблеми та брак людських ресурсів можуть змусити російського диктатора Володимира Путіна ухвалити важливі рішення про зміну способу ведення війни , щоб зберегти стабільність кремлівського режиму.

До слова, аналітиків проєкту DeepState заявили, що російські загарбники окупували місто Гірник у Донецькій області. Зокрема, у місті Гірник, яке розташоване в Донецькій області, у 2018 році була зведена телевежа, призначена для трансляції українських телепрограм на тимчасово окуповані території Донеччини. Це стало важливим кроком у забезпеченні місцевого населення доступом до інформації з України, попри військову агресію та інформаційні перешкоди, що існують в регіоні.

Раніше представник 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила Іван Петричак в ефірі телемарафону заявив, що російським силам вдалось «вклинитися» в українську лінію оборони біля Часового Яру та перетнути канал Сіверський Донець – Донбас. Однак згодом речник бригади Андрій Полухін наголосив, що інформація про «вклинення» в оборону українських захисників не відповідає дійсності.

 в Часовому Яру – британська розвідка

Джерело: Главком