Зеленський вніс законопроєкт про продовження загальної мобілізації

28 жовтня 2024 р. 12:22

28 жовтня 2024 р. 12:22


Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкти про продовження мобілізації та воєнного стану ще на 90 днів. Відповідні пропозиції зареєстровані на сайті парламенту.

Так, законопроєктом № 12151 пропонується продовжити воєнний стан в Україні, введений через повномасштабну російську агресію,  до 7 лютого 2025 року. Дія поточного продовження воєнного стану в Україні завешується вранці 10 листопада.

Разом з тим законопроєктом № 12152 пропонується продовжити і загальну мобілізацію в країні.

На разі подання президента ще має погодити Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки і після цього його внесуть на голосування народних депутатів. Це буде вже 13-те голосування парламенту за ці питання.

Нещодавно Верховна Рада затвердила в цілому законопроєкт про звільнення від мобілізації українців віком до 25 років, які мають статус обмежено придатних.  Чоловіки віком від 18 до 25 років вважаються обмежено придатними до військової служби у воєнний час та непридатними у мирний. Однак через двояке трактування законодавчої норми чоловіків, яким ще не виповнилось 25 років, почали нерідко мобілізовувати до війська і відправляти в зону бойових дій.

Зеленський вніс законопроєкт про продовження загальної мобілізації

Джерело: zn.ua (Політика)