В ОПУ поки не знайшли кандидата на посаду нового генпрокурора – ЗМІ

28 жовтня 2024 р. 14:16

28 жовтня 2024 р. 14:16


В Офісі президента ще не визначились із кандидатурою на посаду нового генерального прокурора. Якщо Верховна рада проголосує за відставку Андрія Костіна , його обов'язки поки що виконуватиме перший заступник Олексій Хоменко.

Про це повідомляє УП із посиланням на джерела у команді президента.

«Костін давно просився на вихід. Він реально нічого не робив у тій прокуратурі. А після скандалу з прокурорами не зреагувати було неможливо. Зараз знайти кандидата на генпрокурора величезна проблема. Він має бути чистим і незашквареним, він має бути компетентним і, щоб ви розуміли, – мало хто б погодився зараз на цю посаду» , – розповів співрозмовник.

За його словами, поки що «мови про нових людей взагалі немає, немає кандидатів».

«Є розуміння, що поки що нікого не будуть виносити в зал Ради на голосування, а виконуватиме обовʼязки перший заступник» , – додав він.

Нагадаємо, 22 жовтня Андрій Костін заявив, що подає у відставку з посади генпрокурора. Цьому передував скандал із масовим оформленням прокурорами інвалідності.

Сьогодні президент Володимир Зеленський вніс до Ради проєкт постанови про надання згоди на звільнення Костіна. ЗМІ раніше писали , що на його посаду можуть призначити Руслана Кравченка, який зараз очолює Київську ОВА.

В ОПУ поки не знайшли кандидата на посаду нового генпрокурора – ЗМІ

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)