70% українців вважають підтримку ЄС у боротьбі з корупцією неефективною – опитування

28 жовтня 2024 р. 16:11

28 жовтня 2024 р. 16:11


70% українських респонденів вважають неефективною підтримку Євросоюзом боротьби з корупцією в Україні, у той же час більшість українців вважають цей напрямок європейської підтримки найактуальнішим.

Джерело: результати опитування проведеного соціологічною групою " Рейтинг ", пише " Європейська правда "

Деталі: Як свідчить опитування, найактуальнішими напрямами підтримки України від Європейського Союзу опитані вважають боротьбу з корупцією (62%), допомогу деокупованим територіям (43%), супровід у розслідуванні воєнних злочинів (38%) та підтримку справедливого правосуддя (31%).

Скриншот:

Підтримку у сфері консультацій про вступ України до ЄС вважають актуальною 21% опитаних.

Водночас, попри те, що абсолютна більшість українців наголошують на найбільшій актуальності боротьби з корупцією, ефективною підтримку ЄС на цьому напрямку вважають лише 24% опитаних. 70% респондентів назвали її неефективною.

Скриншот:

Опитування також вказує на те, що найбільше респондентів – 48% – оцінюють позитивно підтримку ЄС на деокупованих територіях. Підтримку ЄС у розслідуванні воєнних злочинів вважають ефективною 38% опитаних.

Також, як свідчить опитування, 74% респондентів вважають боротьбу з корупцією найважливішою реформою.

Реформи у сфері національної безпеки, оборони та судової системи найважливішими назвали 36% опитаних, реформи поліції та митниці – 10%.

Опитування проводилося з 24 по 29 вересня 2024 року методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера. Вибірка склала 2000 респондентів, що представляють доросле населення України (за винятком тимчасово окупованих територій та територій, на яких відсутній український мобільний зв'язок).

Похибка становить 2,2% з довірчою ймовірністю 0,95.

Передісторія:

70% українців вважають підтримку ЄС у боротьбі з корупцією неефективною  – опитування

Джерело: pravda.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua