Зеленський: Іран ще не надав Росії ракети, але перемовини про це тривають

28 жовтня 2024 р. 22:14

28 жовтня 2024 р. 22:14


Президент України Володимир Зеленський заявив, що Іран ще не надав Росії свої ракети, але країни ведуть про це перемовини.

Джерело: Зеленський на спільній пресконференції з учасниками четвертого саміту Україна – Північна Європа

Пряма мова : "Вони (Іран і Росія – УП) ведуть поглиблений діалог про ракети, які Іран може надати Росії. За наявною в нас інформацією, поки що вони ракет не надали, але вони про це говорять і це для нас привід непокоїтися".

Деталі : Глава держави також нагадав, що Іран надає Росії ударні дрони типу "Shahed" та надали ліцензію на їх виготовлення в РФ.

Нагадаємо:

  • Західні ЗМІ повідомили, що Іран уже передав Росії балістичні ракети малої дальності. Деякі джерела говорили про понад 200 ракет.
  • Агентство Reuters, яке першим повідомило про підготовку передачі балістичних ракет з Ірану до Росії, писало, що може йтись про Fath-360 – системи, яка запускає балістичні ракети з максимальною дальністю 120 кілометрів і боєголовкою вагою 150 кілограмів.
  • У Раді нацбезпеки Білого дому заявили, що якщо Іран передав чи передасть Росії балістичні ракети, це буде "драматичною ескалацією" .
  • Член комітету з питань національної безпеки і зовнішньої політики парламенту Ірану Ахмад Бахшаєш Ардестані визнав, що Росії відправили іранські балістичні ракети , яких вона потребує для обстрілів України.
  • Президент Ірану Масуд Пезешкіан заявив , що прагне переговорів із західними країнами щодо війни Росії в Україні й нібито ніколи не схвалював російську агресію.

Зеленський: Іран ще не надав Росії ракети, але перемовини про це тривають

Джерело: pravda.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua