Швеція оголосила додатковий пакет військової підтримки України на 63 млн євро

28 жовтня 2024 р. 22:14

28 жовтня 2024 р. 22:14


Уряд Швеції у понеділок, 28 жовтня, вирішив виділити Україні 63 мільйони євро підтримки в межах попередніх пакетів військової допомоги.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на повідомлення шведського уряду

Деталі: Новий фінансовий внесок охоплюватиме 20 мільйонів євро, які підуть на підтримку промислової бази України у межах данської ініціативи з закупівлі зброї в українських виробників.

Таке рішення ухвалили після того, як минулого тижня уряд уповноважив Шведську адміністрацію оборонного майна (FMV) провести переговори та укласти угоду з Данією про безоплатну передачу Україні відповідної суми на закупівлю оборонного обладнання.

Решта коштів з пакета – близько 43 мільйона євро – підуть на фінансову підтримку низки багатосторонніх ініціатив на підтримку України.

Планується, що ці кошти підуть на підтримку коаліції, яка закуповує ракети класу "повітря-повітря" для української програми F-16; коаліції, яка тренує українську морську піхоту; коаліції з питань розмінування; та ІТ-коаліції.

Крім того, в межах цієї підтримки Швеція також зробить внесок у Комплексний пакет допомоги НАТО для України, який передбачає закупівлю військового обладнання, зазначили у шведському уряді.

У травні повідомлялось, що на 2024-2026 роки Швеція планує виділити для України військової допомоги на 75 млн крон .

Минулого місяця шведський уряд представив новий пакет військової допомоги Києву на понад 400 мільйонів євро , який зокрема передбачав можливу підготовку українських пілотів на винищувачах Gripen.

Швеція оголосила додатковий пакет військової підтримки України на 63 млн євро

Джерело: pravda.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua