Солдати КНДР у Росії: у Пентагоні прокоментували, чи будуть додаткові обмеження на використання зброї США

28 жовтня 2024 р. 22:17

28 жовтня 2024 р. 22:17


У Міністерстві оборони США, коментуючи запитання щодо обмежень використання американської зброї і відправки КНДР своїх солдат до Росії, заявили, що Вашингтон продовжуватиме підтримувати Україну «усіма можливими засобами».

«Якщо ми побачимо, що війська КНДР наближаються до лінії фронту, я маю на увазі, що вони є воюючими сторонами у цій війні. Отже, вони воюють на цій лінії фронту, а українці захищають свою суверенну територію і відтісняють росіян назад», – сказала на брифінгу заступниця речника оборонного відомства США Сабріна Сінгх, відповідаючи на запитання, чи матиме Вашингтон обмеження щодо того, яку зброю США можна використовувати, якщо йдеться про північнокорейських солдатів.

Про нові обмеження вона не згадала, але уникнула прямої відповіді.

Сінгх додала, що Вашингтон взяв на себе зобов’язання перед Україною, що буде «продовжувати підтримувати її усіма можливими засобами».

За її словами, Пентагон все більше стурбований тим, що Росія має намір використовувати цих північнокорейських солдатів у бойових діях або для підтримки бойових дій проти українських сил у Курській області Росії поблизу кордону з Україною.

Сабріна Сінгх зазначила, що відправка солдат КНДР, яких вже прибуло 10000 на схід Росії, є дуже «серйозною проблемою», якщо Москва використає їх на полі бою, це означатиме подальшу ескалацію та підкреслюватиме зростаючий «відчай Путіна».

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що перші підрозділи військових з КНДР прибули в зону бойових дій російсько-української війни – 23 жовтня «їхня поява зафіксована у Курській області РФ» . За оцінками ГУР, чисельність перекинутих на Росію північнокорейських військових зараз становить близько 12 тисяч осіб, серед них – 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали.

Проте 24 жовтня Путін на пресконференції за підсумками саміту БРІКС у Казані, коментуючи супутникові знімки, які свідчать про присутність на російській території солдатів із Північної Кореї , заявив: «Знімки – річ серйозна. Якщо є знімки, значить вони щось відображають».

Південна Корея 22 жовтня заявила про можливий перегляд підтримки Києва, зокрема щодо надання летальної зброї і направлення персоналу, залежно від ситуації в Україні.

Солдати КНДР у Росії: у Пентагоні прокоментували, чи будуть додаткові обмеження на використання зброї США

Джерело: Радіо Свобода Україна

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua