На корупційній схемі затримали директорку комунального закладу у Вінниці

03 вересня 2024 р. 15:41

03 вересня 2024 р. 15:41


У Вінниці викрили директорку обласного комунального закладу, яка фіктивно працевлаштувала знайому, якій був необхідний трудовий стаж. Жінка на робочому місці не з’являлась взагалі.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній прокуратурі.

Унаслідок таких дій з 2019 по 2022 рік підозрювана розтратила понад 470 тис.  грн бюджетних коштів, в тому числі здійснила службове підроблення документів. Слідчі дії тривають.

“Жінка особисто затверджувала табелі з недостовірною інформацією про нібито відпрацьовані робочі дні. На підставі підроблених документів «формальному» працівнику щомісяця нараховувалась заробітна плата на банківську картку, до якої посадовиця мала повний доступ”, – зазначили у поліції.

Активіст Володимир Черкас уточнив, що мова йде про директорку Вінницької обласної бібліотеки ім. Валентина Отамановського Ларису Сеник. Наразі судді мають розглянути питання до обрання підозрюваній запобіжного заходу та про відсторонення від займаної посади. Жінка очолює заклад з 2018 року.

Посадовиці інкримінують розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинену у великих розмірах, вчинену в умовах воєнного стану та  внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України).

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На корупційній схемі затримали директорку комунального закладу у Вінниці

Джерело: 33kanal.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua