Вінницька міськрада відпрацьовує план дій на випадок тривалого відключення світла

03 вересня 2024 р. 21:51

03 вересня 2024 р. 21:51


Структурні підрозділи Вінницької міської ради разом із представниками підприємств критичної інфраструктури пройшли навчання та відпрацювали план дій на випадок надзвичайних ситуацій, зокрема тривалого відключення електроенергії. Узгодженість дій спрямована на підтримку громади під час енергетичної кризи, спричиненої російськими терористичними обстрілами.

Про це інформує Місто , посилаючись на Вінницьку міську раду.

Заступник міського голови Микола Форманюк на початку зустрічі зауважив, що міська влада та всі підприємства критичної інфраструктури продовжують готуватися до опалювального сезону з урахуванням енергоощадних технологій. Мета практична – щоб вінничани мали доступ до тепло- та водопостачання під час похолодання.

«Все, що ми сьогодні відпрацьовуємо з вами, повинно бути відпрацьовано з усіма службами. Зараз ми бачимо, що по всій Україні об’єкти критичної інфраструктури зазнають руйнувань через терористичні удари російського ворога, тому повинні бути готовими до будь-якого сценарію і зробити все можливе, щоб забезпечити базові потреби жителів Вінницької громади», – сказав Микола Форманюк.

Під час наради директори профільних департаментів та підприємств розповіли про свої кроки в підготовці до роботи в умовах часткового або повного відключення світла, а також про співпрацю для досягнення необхідних результатів. Зокрема, йшлося про функціонал транспорту, тепломереж, котелень, забезпечення когенераційними установками, які під час блекауту зможуть забезпечити більшу частину міста теплом та гарячою водою, а також генераторами, які підсилюють можливість альтернативного живлення.

Мова також йшла про готовність пунктів обігріву, де вінничани в разі необхідності зможуть випити гарячого чаю, зігрітися та зарядити телефони.

Не менш важливою темою обговорення стала безпека та доступ людей до сховищ під час сигналу повітряна тривога. Слідкувати за належним станом укриттів повинні власники приміщень, голови ОСББ та управлінських компаній, тож у Вінниці регулярно проводять відповідні перевірки, щоб усунути недоліки – засміченість, замки чи решітки на дверях, які унеможливлюють перебування людей в сховищі.


Вінницька міськрада відпрацьовує план дій на випадок тривалого відключення світла

Джерело: misto.vn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua