У Вінниці працюватимуть вісім мобільних груп з протидії спалювання сухої рослинності

05 вересня 2024 р. 09:36

05 вересня 2024 р. 09:36


У разі виявлення такого правопорушення інспектори складають протоколи про адмінправопорушення за ст. 152 КУПаП і за порушення вимог Правил благоустрою. Сума штрафів передбачає від 340 грн до 1360 грн.

Як інформують на сайті міської ради, з року в рік працівники комунального підприємства “Муніципальна варта” проводять обстеження на предмет спалювання відходів рослинного, а також побутового та промислового походження. Для протидії спалювання сухої рослинності та інших правопорушень на території Вінницької міської територіальної громади були створені вісім мобільних груп.

“Вісім мобільних груп щоденно патрулюватимуть територію Вінницької громади на предмет спалювання сухої рослинності. Звісно, особлива увага буде сконцентрована на приватному секторі, де мешканці прибирають городину та спалюють рештки рослинного походження, - каже начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур. - Навіть якщо інспектори зафіксують залишки згарища - це вже буде підставою для того, щоб притягнути до відповідальності власника домоволодіння”.

Віталій Чигур нагадав про те, що дим від спалювання сухих рослин шкодить не лише здоров’ю дітей та дорослих, а й забруднює навколишнє середовище.

Начальник комунального підприємства також закликав вінничан не ігнорувати правила та повідомляти про порушників до Ситуаційного центру (067 4-102-101) чи Цілодобової варти (1560, 0800 60 1560).

Фото: ілюстративне

У Вінниці працюватимуть вісім мобільних груп з протидії спалювання сухої рослинності

Джерело: mistonadbugom.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua