На Вінниччині домашнього кривдника засудили до двох із лишком років обмеження волі

05 вересня 2024 р. 11:26

05 вересня 2024 р. 11:26


Його дружина не раз викликала поліцейських. Міськрайонний суд притягував порушника до адміністративної відповідальності. Тепер же затриманий відбуватиме реальне покарання за домашнє насильство як злочин.

Як ідеться на сайті Вінницького апеляційного суду, 49-річний житель одного із сіл Жмеринського району вчиняв систематичне домашнє насильство щодо своєї дружини. За це в листопаді минулого року домашнього кривдника засуджили до двох років обмеження волі. Але від відбування покарання чоловіка звільнили із річним випробуванням. Вже в грудні нетверезий засуджений знову нецензурно лаяв свою колишню дружину та погрожував фізичною розправою.

"Тобто він умисно і систематично вчиняв психологічне насилля щодо колишньої дружини, з котрою перебуває у сімейних стосунках. Це і призвело до психологічних страждань потерпілої", – кажуть в суді.

Оскільки чоловік не відбув покарання за попереднім судовим рішенням та скоїв новий злочин, остаточне покарання йому призначили за сукупністю вироків.

"Згідно зі статтею 61 Кримінального кодексу України, нагадаємо, покарання у виді обмеження волі полягає у триманні особи в кримінально-виконавчих установах відкритого типу без ізоляції від суспільства в умовах здійснення за нею нагляду з обов'язковим залученням засудженого до праці", – ідеться в дописі.

Таким є вирок Жмеринського міськрайонного суду, який кривдник намагався оскаржити. Учора, 4 вересня, колегія Вінницького апеляційного суду залишила у силі покарання для 49-літнього чоловіка.

Фото: ілюстративне

На Вінниччині домашнього кривдника засудили до двох із лишком років обмеження волі

Джерело: mistonadbugom.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua