У Вінницькій громаді втретє організували масштабну виставку День поля «АГРО Вінниця»

05 вересня 2024 р. 11:54

05 вересня 2024 р. 11:54


На заході презентували нові програмні рішення для агротехніки, захисний спецодяг, агродрони та послуги комплексного обслуговування, зерносушильне та елеваторне обладнання тощо.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, захід об’єднав сотні українських та світових виробників, а також вінницьких та регіональних фермерів.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що ця подія стала традицією для Вінницького регіону і щоразу викликає інтерес у багатьох людей, дотичних до сільського господарства та роботи на землі.

«Вже втретє ми проводимо таку виставку на території Вінницької громади і надзвичайно приємно бачити, що тут зібралися люди з багатьох куточків нашої країни. Ви, як найкращі представники аграрного бізнесу, розумієте, наскільки для економіки держави важливо, щоб аграрії мали можливість розвиватися, покращувати свої показники. Ми всі розуміємо, що в умовах війни ви робите важливу справу задля забезпечення продовольчої безпеки країни. Дуже багато є різних викликів, пов'язаних з нестачею працівників через мобілізацію, логістикою та експортними можливостями. Але ми можемо працювати завдяки Збройним Силам України, які боронять нашу землю та дають можливість об'єднувати зусилля для підтримки країни», – сказав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий наголосив, що масштаби цьогорічної виставки вражають. Він привітав аграріїв та побажав, аби нові знайомства принесли їм нові ідеї, залучення нових технологій та ще кращі врожаї.

«Ми дякуємо нашим Збройним Силам України за те, що маємо таку можливість працювати. Більше того — ми маємо великий обов'язок краще працювати в цей час, оскільки країні надзвичайно потрібна стабільна продовольча безпека і утримання лідерства у виробництві продуктів харчування. Крім цього, це податки, підтримка ЗСУ і, мабуть, немає такого аграрія, фермера чи компанії, яка б не брала участь в безпосередній підтримці або військових, або членів їх сімей і тих, хто того потребує», – зазначив Вячеслав Соколовий.

Під час виставки «АГРО Вінниця» на учасників чекала польова конференція, присвячена презентації Вінницького Агрохабу і Агрокластеру «АгроВін» в рамках реалізації проєкту децентралізованого співробітництва з Францією.

Конференція охопила тему подальшого розвитку аграрного сектору з урахуванням викликів воєнного часу. Зокрема, учасники обговорили можливості експорту вирощеної та виготовленої продукції до Індії та країн Африки. Мова також йшла про впровадження відновлюваних джерел енергії задля енергетичної незалежності підприємств, нові підходи до вирощування зернових і технічних культур та отримання врожаїв в умовах посухи, а ще про перехід на європейські стандарти обробітку землі.

Родзинкою заходу став демопоказ сучасного обладнання та смарт техніки для обробки землі, обприскування та внесення добрив. Одна з учасниць Дня поля «АГРО Вінниця» Олександра, приїхала з Тульчинського району. Вдома вона займається вирощуванням овочів, тож зацікавлена в тому, як зробити власне господарство ще ефективнішим.

У Вінницькій громаді втретє організували масштабну виставку День поля «АГРО Вінниця»

У Вінницькій громаді втретє організували масштабну виставку День поля «АГРО Вінниця»

У Вінницькій громаді втретє організували масштабну виставку День поля «АГРО Вінниця»

Фото: Вінницька міська рада У Вінницькій громаді втретє організували масштабну виставку День поля «АГРО Вінниця»

У Вінницькій громаді втретє організували масштабну виставку День поля «АГРО Вінниця»

Джерело: mistonadbugom.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua