До Вінниці з робочим візитом прибула делегація зі Швейцарії

05 вересня 2024 р. 15:32

05 вересня 2024 р. 15:32


Багаторічні партнери висловили бажання ще ближче познайомитися з нашою громадою та дізнатися про виклики, з якими зіштовхується Вінниця в умовах повномасштабного вторгнення.

Як повдіомляють на сайті Вінницької міської ради, разом з представниками Швейцарської Конфедерації міській владі Вінниці вдалося реалізувати не лише транспортну реформу громади. Швейцарія активно включилася в процес підтримки Вінниці та нашої країни загалом з початку повномасштабного вторгнення.

«Ми активно співпрацюємо, зокрема, у питаннях енергоефективності, мобільності та просторового розвитку. Сьогодні відвідали разом із Надзвичайним і Повноважним Послом Швейцарії в Україні Феліксом Бауманном декілька об'єктів, які є важливими для забезпечення стійкості громади в умовах постійних атак ворога. Ще до початку великої війни за співфінансування SECO нам вдалося здійснити реконструкцію кількох міських котелень централізованого опалення. І це значно покращило ситуація в енергосистемі міста», – розповів міський голова Сергій Моргунов.

Разом з паном Послом Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Феліксом Бауманном делегація побувала на різних об’єктах, які зараз забезпечують стійкість Вінницької громади.

Йдеться про інноваційно-технологічний центр “Кристал”, який мають здати в експлуатацію вже до кінця цього року. Коли “Кристал” запрацює, це збільшить економічні та технологічні потужності Вінниці, адже на базі цього центру буде осередок креативної економіки, де зможуть розвиватися стартапи, науковці, підприємці, школярі в різних галузях.

Так кілька років тому трансформувалась алея на проспекті Космонавтів, адже стала привабливішою не лише для вінничан, а й для бізнесу.

Феліксу Бауманну також показали сонячну електростанцію на даху Прозорого офісу на Космонавтів, яку в 2023 році облаштували за фінансової підтримки швейцарсько-української Програми EGAP Фонду Східна Європа.

Ще іноземні партнери побували на одному з релокованих підприємств з Херсону, які вже третій рік ведуть бізнес у Вінниці. А ще Посол ознайомився з роботою «Вінницяоблводоканал» – тут обговорили проблему застарілості мереж водопостачання та водовідведення, очистку води з Південного Бугу.

«Сьогодні маємо ще один виклик, пов'язаний із обласним водоканалом – підприємство має працювати стабільно та надавати якісні послуги вінничанам. Тому ми шукаємо партнерів для реалізації проєтів, які зможуть покращити ситуацію. Швейцарська сторона має досвід в таких питаннях. В умовах війни стабільність критичної інфраструктури – це не лише про комфорт, а й про стійкість громади у воєнний час», – сказав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

За словами Посла Швейцарії в Україні Фелікса Бауманна, Вінниця затвердила себе надійним партнером в реалізації спільних проєктів:

«Ця співпраця триває досить успішно протягом останніх 15 років. Тобто ви бачите, що різноманіття тих проєктів, які ми реалізуємо – це не лише поставка трамваїв, а й ті проєкти, що пов’язані з енергоефективністю. Я впевнений, що наша співпраця продовжиться», – зазначив він.

До Вінниці з робочим візитом прибула делегація зі Швейцарії

До Вінниці з робочим візитом прибула делегація зі Швейцарії

Фото: Вінницька міська рада До Вінниці з робочим візитом прибула делегація зі Швейцарії

До Вінниці з робочим візитом прибула делегація зі Швейцарії

Джерело: mistonadbugom.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua