У Вінниці провели перше засідання Ради безбар’єрності

07 вересня 2024 р. 08:27

07 вересня 2024 р. 08:27


На цій зустрічі зібралися представники міської влади та громадськості, щоб напрацювати подальшу стратегію вдосконалення та створення комфортних і доступних умов для життя мешканців та гостей громади.

Про це повідомили у Вінницькій міській раді.

Окрім фізичної безбар’єрності, члени Ради будуть працювати й в напрямках інформаційної, цифрової, суспільної та громадянської, освітньої та економічної безбар’єрності.

Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб відділу «Сервісний офіс у справах ветеранів» Вінницького міського центру соціальних служб, заступник голови Ради Андрій Паляниця зазначив, що питання безбар’єрності в умовах викликів війни є актуальним:

«На жаль, кількість людей, які отримують інвалідність внаслідок війни тільки зростає. Це як військові, так і цивільні. Тому маємо забезпечувати безбар’єрність в усіх сферах без винятку. Я ветеран і після повернення з війни, як і багато моїх побратимів, зіштовхнувся з реальністю, де фізичні бар’єри стали частиною повсякденного життя. Елементарні речі, як похід до магазину стають проблемою через відсутність пандусів чи ліфтів. Такі перешкоди дуже впливають на якість життя, тому потрібно розуміти, що безбар’єрність – це не розкіш, а необхідність», – зазначив він.

На засіданні зазначили, що пандуси, доступні входи до будівель, низькопідлоговий транспорт – це крок до справжньої рівності.

У Вінниці провели перше засідання Ради безбар’єрності

Джерело: news.vn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua