У Вінниці відбудеться ХІ-й книжковий фестиваль VinBookFest

07 вересня 2024 р. 17:15

07 вересня 2024 р. 17:15


Під гаслом «КНИГА – єднає! ВІННИЦЯ – читає!» у рамках святкування Дня міста Вінниці 14-15 вересня відбудеться культурний захід — ХІ-й фестиваль «VinBookFest» . Цей щорічний фестиваль став важливою подією для популяризації читання серед широкої аудиторії, підтримки літературної культури та створення платформи для спілкування між авторами, видавцями та читачами.

Основна мета фестивалю — сприяти розвитку місцевих видавництв і книгарень, поповнювати бібліотечні фонди міста та підтримувати українську літературну спадщину.

Організатори VinBookFest підкреслюють важливість збереження та розвитку української культурної ідентичності, особливо в умовах війни. Заходи фестивалю не лише популяризують літературу, але й служать своєрідною формою психологічної підтримки для громади, допомагаючи відволіктися від складних реалій та поринути у світ книг.

Програма фестивалю включає:

  • Презентації видавництв, друкарень, книгарень та нових видавничих проєктів;
  • Авторські зустрічі з українськими, закордонними та місцевими письменниками;
  • Автограф-сесії;
  • Майстер-класи та творчі майданчики.

Запрошені до участі видавництва, поліграфічні підприємства, книго розповсюджувачі, письменники та митці, а також усі охочі. Фестиваль сприяє популяризації української книги, підтримує розвиток державної мови та водночас є способом допомогти ЗСУ та наблизити Перемогу.

У Вінниці відбудеться ХІ-й книжковий фестиваль VinBookFest

Джерело: news.vn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua