У різних районах Вінниччини збили ворожі «Шахеди»

07 вересня 2024 р. 23:48

07 вересня 2024 р. 23:48


Минулої ночі у Погребищенській, Шаргородській, Гайсинській, Ладижинській громадах та навколо Вінниці були помічені ворожі ударні БпЛА. Працювали «Ловці «Шахедів». Вибухи чули жителі не тільки обласного центра. Ранком у Повітряних Силах підтвердили збиття дронів у регіоні.

Як повідомили у Повітряних Силах ЗСУ ,у ніч на 7 вересня ворог атакував 67-ми ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків – Курськ, Єйськ – рф, Чауда – Крим).

До відбиття повітряного нападу противника залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи підрозділи РЕБ Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито 58 ударних БпЛА, 6 безпілотників вийшли з підконтрольного повітряного простору України, полетівши у напрямку РФ, Білорусі та тимчасово окупованої Луганщини. Ще три ворожі БпЛА локаційно втрачені на території України (імовірно упали під впливом засобів РЕБ).

«Цієї ночі протиповітряна оборона працювала у Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Херсонській та Полтавській областях», – йдеться у повідомленні.

У Вінницькій ОВА наразі не повідомили про кількість збитих в області дронів та наслідки атаки.

У різних районах Вінниччини збили ворожі «Шахеди»

Джерело: misto.vn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua