У Вінниці відбудеться одинадцятий фестиваль «VinBookFest»

07 вересня 2024 р. 23:48

07 вересня 2024 р. 23:48


У Вінниці на Європейській площі, у рамках відзначення Дня міста, відбудеться одинадцятий фестиваль «VinBookFest».

Як повідомили на сторінці VinBookFest 14-15 вересня 2024 року за підтримки Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова за сприяння Департаменту культури, Вінницька міська централізована бібліотечна система, ГО «Культурний Всесвіт», БФ «Відкрита книга» організовують ХІ-й фестиваль «VinBookFest» під гаслом «КНИГА – єднає! ВІННИЦЯ – читає!» у рамках відзначення Дня міста.

«Кожного року у Вінниці проводиться книжковий фестиваль з метою популяризації читання серед різних верств населення, підтримки та розвитку літературної культури, надання вільної платформи для авторів, видавців та читачів, для спілкування та обміну ідеями, а також сприяння розвитку місцевих видавництв і книгарень, поповнення фондів бібліотек громади.

Організатори зазначають, що фестиваль зміцнює соціальні зв’язки, об’єднуючи людей навколо спільних цінностей та ідей, і надає платформу для обговорення важливих соціальних питань, зокрема пов’язаних з книгами, читанням в умовах воєнного стану.

Програмою фестивалю передбачено широкий вибір локальних заходів з популяризації української книги, державної мови, як для вінничан та гостей нашого міста, так і для авторів, видавців, бібліотекарів, спрямованих на підтримку ЗСУ та наближення нашої Перемоги. Зокрема:

  • Презентації видавництв, друкарень, книгарень та нових видавничих проєктів;
  • Авторські зустрічі з місцевими, українськими та зарубіжними письменниками;
  • Автограф-сесії;
  • Майстер-класи та творчі майданчики;
  • Фотозони.

VinBookFest запрошує видавництва, поліграфічні підприємства, книгорозповсюджувачів, письменників, митців долучитися до ХІ книжкового фестивалю «VinBookFest».

Фестиваль пройде на Європейській площі (вулиця Грушевського).

У Вінниці відбудеться одинадцятий фестиваль «VinBookFest»

Джерело: misto.vn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua