18 захисників України «на щиті» повернулися на Вінниччину цього тижня Вічна пам’ять Героям! Смерть рашистським окупантам!

12 вересня 2024 р. 13:25

12 вересня 2024 р. 13:25


Від редакції. Просимо представників громад надсилати до редакції для публікації розповіді про загиблих Героїв-земляків із фото за адресою gazeta@33kanal.com

Вони наші біль і гордість! Вінниччина прощається із загиблими на цьому тижні Героями

Болючий слід Полтавської трагедії

У Гайсинській громаді поховали зв’язківця Станіслава Самковського, 27.09.1994 року народження. Станіслав родом із Гайсина. Здобув вищу технічну освіту у Вінницькому технічному університеті. Працював у сфері програмування та інформаційних технологій.

4 липня цього року мобілізований. Був солдатом на посаді старшого телефоніста апаратного взводу зв’язку запасного командного пункту роти зв’язку військової частини А5003.

3 вересня загинув внаслідок масованого ракетного обстрілу у місті Полтава.

У військовослужбовця залишилися мати, батько та 5-річна донечка.

Лише 19… Навіки 19…

Теплик у жалобі. Підтвердилася трагічна звістка про те, що на війні загинув житель Теплика Олександр Постернак . До останнього жевріла надія, що ця страшна звістка виявиться неправдивою… Та реальність, на жаль, трагічніша…

Народився Сашко 4 вересня 2004 року в с. Залужжя. Навчався у Теплицькому аграрному ліцеї, який закінчив у 2022 році. Був свідомим та вмотивованим патріотом своєї країни. Не міг залишитись осторонь, коли Батьківщина потерпає від загарбників. З нетерпінням чекав свого 18-річчя, щоб піти до війська. Волонтерив.

Прийняли Олександра на вій­сь­кову службу 25 березня 2023 року, служив сапером інженерно-саперного відділення у вій­сь­ковій частині. Незважаючи на молодий вік, вміло виконував поставлені командуванням завдання, проявляючи мужність і відвагу.

29 серпня під час виконання бойових завдань солдат Олександр Постернак загинув в районі н. п. Святогірськ Краматорського району Донецької області. До свого двадцятиріччя він не дожив шість днів…

І знову сумна новина прийшла до Городків­ської громади…

Під час виконання бойового завдання поблизу одного з населених пунктів Бахмутського району Донецької області 31 серпня загинув військовослужбовець, житель села Гарячківка Сергій Франчук , 2001 року народження.

Стрілець-санітар 3 штурмового спеціалізованого відділення спеціалізованої штурмової роти був мобілізований за контрактом у червні цього року. Ще одне молоде життя забрав оскаженілий ворог… Не забудемо, не пробачимо…

«Я вільний»

Улюблена пісня молодого Захисника зі Шпикова. Цією піснею проводжали воїна у засвіти…

Гордість для батьків, герой для земляків і відважний бойовий товариш для побратимів. Саме таким назавжди запам’ятається усім Дмитро Купчик , 2 травня 2002 року народження, житель смт Шпиків. Молодший сержант Купчик служив заступником командира бойової машини – навідником-оператором механізованого батальйону.

Сім місяців родина жила надією. Дмитро вважався зниклим безвісти. Небесне воїнство поповнилось ще одним ангелом.

Захищаючи Батьківщину, 6 березня 2024 року біля н. п. Орлівка Донецької області наш Герой-захисник загинув.

Шукали серед живих

Підтвердилася похоронка: 27.12.2022 року поблизу н.п. Чорнопопівка Сєверодонецького району Луганської області, мужньо виконуючи свій військовий обов'язок, загинув Олег Сві­щевський , 06.06.1991 р.н.

Не виправдались сподівання зустріти Олега живим, він став Ангелом у Небесному строю. Гіркота від невимовної втрати…

Поховали Героя у с.Мазурівка.

Дашів прощався з воїном

Мужній патріот, відважний чоловік і справжній Захисник родини, громади, країни — Василь Прокопенко , 1967 року народження. Рідне село Леухи зустрічає свого найкращого сина на колінах...

Ямпільщина в сльозах

Загинув вірний син України Михайло Костенко , житель прикордонного села Пороги. Стрі­лець-санітар стрілецького батальйону однієї із військових частин. 4 вересня поблизу н. п. Українськ Донецької області в результаті отриманих поранень під час мінометного обстрілу російського агресора мужній воїн загинув.

Загинув ще один житель громади — Василь Собков , 1979 року народження із села Цекинівка. Солдат ЗСУ, стрілець-помічник гранатометника механізованого взводу однієї із військових частин, у війську із лютого 2023 року. Захисник мужньо виконував завдання по захисту Батьківщини на передовій. Загинув 4 січня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу Первомайська. Вісім місяців очікувань, і тільки зараз, провівши ідентифікацію, вдалось встановити загибель та підтвердити особу військового.

Знову чорний день для Тульчинської громади

Назар Грабець , 19 серпня 2001 року народження, житель міста Тульчин, загинув за Україну. Солдат Грабець служив гранатометником.

Загинув біля н.п. Надія Сватівського району Луганської області 7 вересня.

Студенянська громада в жалобі

Родина Гобжили з села Кукули жила надією та сподіваннями, що їх кровинка знайдеться, що лихо омине оселю. Дива не сталось. Підтвердився факт загибелі гранатометника Дениса Гобжили , 11 квітня 2001 року народження. Солдат Гобжила вважався зниклим безвісти.

8 червня 2023 року в районі населеного пункту Іванівці Донецької області життєва зірка нашого Героя-захисника навіки згасла.

Біль втрати знову розриває серця жителів Калинівської громади

Під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув мужній захисник України Ігор Мазур . Герою навіки двадцять вісім.

Народився Ігор Мазур шостого серпня 1996 року. Навчався у Вінницькому ВПУ № 7. До війни працював на будівництві. У 2017 році на долю Ігоря Мазура випало важке випробовування – лікарі виявили у юнака важке захворювання. Тоді завдяки допомозі щирих благодійників та силі волі юнака хворобу вдалося подолати.

Ігор Мазур був справжнім патріотом України. Наприкінці січня 2023 року став на захист рідної землі й загинув смертю Героя. У загиблого залишилися батьки, дружина, п’ять братів та дві сестри.

5 вересня на Донеччині загинув житель Котюжинців Сергій Кузьменко . У жовтні Герою мало б виповнитися двадцять сім років, але ворог безжалісно обірвав молоде життя.

Народився Сергій Кузьменко 16 жовтня 1997 року. Після закінчення школи продовжив навчання у Гущинецькому ВПУ №32, працював за кордоном.

Після початку повномасштабної війни Сергій відразу ж повернувся на Україну, і попри проблеми зі здоров’ям, у серпні 2022 року став на захист України. Про свої важкі контузії, нелегку армійську службу мало розповідав рідним, тішився маленьким синочком, заради якого повернувся додому та узяв у руки зброю. Сергій Кузьменко загинув смертю Героя.

29 серпня на Донеччині під час виконання бойового завдання загинув житель Нападівки Михайло Гончарук .

Народився 27 вересня 1987 року в селі Нагоряни Могилів-Подільського району. Після закінчення школи у с.Лядове навчався на кухаря в ПТУ №7 м.Вінниці. Потім була строкова служба, після якої юнак пішов служити за контрактом у калинівський «Ягуар». У січні 2015 року Михайла Гончарука мобілізували до війська. Спочатку служив за мобілізацією, потім – перейшов на контракт. Попри сім контузій, важке поранення вій­ськовослужбовець щоразу повертався до своїх побратимів та продовжував нелегку службу.

Старший сержант Михайло Гончарук нагороджений медаллю «За сумлінну службу», медаллю «За участь в антитерористичній операції», нагрудним знаком командувача ЗСУ «Золотий хрест», нагрудним знаком – Почесна від­знака командира 58 ОМПБр «За вірність присязі», нагрудним знаком «Гідність та честь», «Почесним нагрудним знаком командира 13 Окремого мотопіхотного батальйону», відзнакою «За службу державі». Поховали загиблого Героя у Нападівці.

У Райгородській громаді попрощалися із загиблим воїном Олександром Геннадійовичем Волокітіним , 21.08.1972 року народження. Був матросом в/ч А 0281. Проживав в Ситківцях.

Загинув 30 серпня цього року в районі населеного пункту Погребки Суджанського району Курської області. Поховали Олександра Геннадійовича в Ситківцях.

Немирівська громада знову проводжала Героя

4 вересня під час виконання завдань, пов’язаних із захистом Вітчизни, загинув мужній воїн Михайло Костенко , 09.11.1977 року народження.

Вінниця прощалася з Героями

Капітан ПС ЗСУ Андрій Гейко був висококваліфікованим льотчиком. Мав досвід пілотування американських винищувачів, який здобув у США. Воював в АТО/ООС у 2015-2016 р.р., допоки дозволяло здоров’я. Проте й після військової кар’єри не полишав гуманітарної місії. Разом із миротворцями ООН на гвинтокрилі Мі-8 виконував завдання у “гарячих точках” планети. Життя льотчика обірвалося 26 червня під час навчального польоту у небі над Францією. Чоловіку було лише 38…

Євген Глоба мобілізувався до ЗСУ влітку цього року. Разом із побратимами 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади воював на пів­нічно-східному напрямку. Загинув 4 вересня в районі села Бездрик Сумської області.

Вінничанин Роман Ткачук боронив Батьківщину у складі 49-го окремого штурмового батальйону «Карпатська Січ» імені Олега Куцина на Донеччині. Свій останній бій воїн прийняв 18 серпня в районі селища Неліпівка Торецької міської громади Бахмутського району. Йому було лише 48 років…

Петро Собков захищав Батьківщину у складі 59-ї ОМБ імені Якова Гандзюка. Воював з окупантами на донецькому напрямку. Карлівка, Селидове, Первомайське… На жаль, один із боїв поблизу села Первомайське став для нього останнім. Воїн загинув 4 січня цього року.

Володимир Савенко воював у складі 25 окремої повітряно-десантної Січеславської бригади на донецькому напрямку. Під час виконання бойового завдання 19 липня у районі Покровська оборонець дістав важке поранення, що виявилося несумісним із життям. Його серце зупинилося 5 вересня.

18 захисників України «на щиті» повернулися на Вінниччину цього тижня




														Вічна пам’ять Героям! Смерть рашистським окупантам!

Джерело: 33kanal.com