Цими вихідними у Вінниці відбудеться XI VinBookFest під гаслом «КНИГА – єднає! ВІННИЦЯ – читає!»

12 вересня 2024 р. 16:11

12 вересня 2024 р. 16:11


Традиційний літературний захід, який проходитиме 14 та 15 вересня на вулиці Михайла Грушевського присвячено популяризації української книги та державної мови.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, дводенний івент обіцяє багатий набір місцевих заходів, які запропонують як для дітей, так і для дорослих чимало цікавинок. Це можливість не лише для вінничан та гостей Вінниці, а й для авторів, видавців та бібліотекарів, об’єднати свої зусилля заради підтримки Збройних Сил України та зробити свій внесок у Перемогу країни.

Щороку VinBookFest є платформою для виховання культури читання, розвитку літератури та пропонує авторам, видавцям і читачам простір для обміну ідеями. Він відіграє важливу роль у збереженні та розвитку культурної ідентичності України, особливо під час війни.

«Заходи, передбачені програмою, є своєрідною формою психологічної підтримки для усіх, хто її потребує. Надає можливість жителям громади відволіктися від важких реалій та зануритися у світ літератури. Фестиваль зміцнює соціальні зв'язки, об'єднуючи людей навколо спільних цінностей та ідей, і надає платформу для обговорення важливих соціальних питань, зокрема пов'язаних з книгами, читанням в умовах воєнного стану», – зазначають у департаменті культури ВМР.

Програмою передбачено широкий вибір локальних заходів. Це зокрема:

  • презентації видавництв, друкарень, книгарень та нових видавничих проєктів;
  • авторські зустрічі з місцевими, українськими та зарубіжними письменниками;
  • автограф-сесії;
  • майстер-класи та творчі майданчики;
  • фотозони.


Фото: Вінницька міська рада

Цими вихідними у Вінниці відбудеться XI VinBookFest під гаслом «КНИГА – єднає! ВІННИЦЯ – читає!»

Джерело: mistonadbugom.com.ua