Як розважити дітей на дні народження: цікаві конкурси

13 вересня 2024 р. 00:56

13 вересня 2024 р. 00:56


Запорукою веселого свята, яке неодмінно запам’ятається, стануть конкурси для дітей різного віку. Дитяча непосидючість і активність змушує дорослих складати сценарій і вигадувати цікаві конкурси. Діти не можуть годинами сидіти за столом і насолоджуватися приготованими стравами, тому чергування застілля з активними та більш спокійними іграми стане основою для добре організованого дня народження. Які конкурси та розваги вибрати для дітей відповідно до їхнього віку? Ми зібрали універсальні, найцікавіші та найпростіші заняття, які можна провести на дитячому святі.

Підготовка до дитячого дня народження

Якщо ви плануєте самостійну організацію свята, то доведеться витратити на це час і сили. Звісно, завжди можна замовити подібну послугу в дитячій кімнаті або запросити аніматорів, але така можливість не завжди та не всім доступна. Іноді батьки просто хочуть зробити душевний і затишний день народження, який запам’ятається не тільки їхній дитині, а й усім гостям.

Почнемо з того, що веселе свято для дітей можна організувати й вдома, і в кафе, і на природі. Не завжди потрібно багато місця для активних конкурсів, але це однозначно буде плюсом. Тому під час планування відштовхуйтеся від вибраного місця. Потім визначтеся з тематикою, оформленням у відповідній стилістиці. Святковий стіл, солодощі та частування теж можуть бути тематичними. Хочете максимального занурення? Тоді запропонуйте гостям прийти в костюмах. Це однозначно створить позитивний настрій і налаштує на потрібний лад.

Варіанти конкурсів для різного віку дітей

https://print4you.com.ua/ua/catalog/-/vashe-foto/

Складно вибрати однакові конкурси для малюків і підлітків. Ми припускаємо, що запрошені гості будуть приблизно одного віку, тому ігри зацікавлять усіх. Але якщо хтось буде значно старшим або молодшим, подбайте про їхні розваги на випадок, якщо вони не зможуть або не захочуть брати участь у загальних заходах.

Конкурси для дітей 3–6 років

Ігри для дитячого дня народження дошкільнят мають бути активними, творчими та кумедними. Для них потрібно звести до мінімуму перебування за столом, а більше часу проводити за веселощами. Якщо дозволяє площа, організуйте прості спортивні змагання, естафети. Стрибки в мішку, перегонки з перешкодами та інші активні ігри мають бути не тільки веселими, а й безпечними. Прикладом гарного конкурсу з елементами творчості стане художня естафета. Тут діти діляться на команди та по черзі малюють на мольберті частини тіла людини / тварини / казкової істоти. Кожен учасник зображує одну частину і загортає аркуш так, щоб наступний не бачив його малюнка. Створений шедевр обов’язково розсмішить усіх гостей!

Знайомі нам ігри «Зіпсований телефон», «Хустинка» і «Колечко» неодмінно сподобаються і сучасним дітям. Це більш спокійні забави, які не потребують великої площі приміщення.

Ігри для молодших школярів 7–10 років

Розваги для дитячого свята цієї вікової категорії можуть включати й інтелектуальні конкурси. Але тут важливо не перестаратися і не перетворити день народження на «Хто найрозумніший». Нехай це будуть вікторини із запитаннями про іменинника і дружбу, наприклад, або «Крокодил». Щойно помітите втому від розмовних конкурсів, переходьте до активних ігор, адже в такому віці діти теж люблять стрибати, бігати та танцювати. До речі, чудовим завершальним етапом програми може стати дискотека в паперових пластівцях, мішурі. Діти із задоволенням підкидатимуть такі декорації та веселитимуться на повну.

https://print4you.com.ua/ua/catalog/-/vashe-foto/

Розваги для підлітків

Чудовим варіантом подарунка для дітей віком від 11–12 років стане кумедне фото на полотні . Це сучасний і креативний презент, який буде яскравим спогадом про класне свято та вдало прикрасить інтер’єр будь-якої кімнати. Багато підлітків із задоволенням грають у настільні ігри, починаючи з класичної Монополії та закінчуючи чимось спеціалізованим, спрямованим на інтереси компанії. Універсальним варіантом також буде Мафія, в яку із задоволенням грають навіть дорослі. Загалом, враховуйте інтереси вашої дитини та її друзів. Багато підлітків мають конкретні захоплення, музичні вподобання та стиль, тож гарне свято має обов’язково слідувати цим підказкам.

Реклама

Як розважити дітей на дні народження: цікаві конкурси

Джерело: barnews.city