Сьогодні Вінниця прощається з захисником України Юрієм Антонюком

15 вересня 2024 р. 09:28

15 вересня 2024 р. 09:28


Вінничанин Юрій Антонюк мобілізувався до Збройних Сил України на початку повномасштабного російського вторгнення. Воював у підрозділі радіоелектронної боротьби 22-ї окремої механізованої бригади, яка утримувала рубежі на донецькому напрямку. В одному із таких боїв життя воїна трагічно обірвалося. Це сталося 19 грудня 2023 року поблизу села Кліщіївка Бахмутського району. Оборонцю було лише 31 рік.

Про загибель воїна повідомили у Вінницькій міській раді.

Це неймовірно важка втрата, кажуть побратими та командири Юрія. У війську він вирізнявся вольовим характером, був відповідальним, старанним та ініціативним. Не раз завдяки його кмітливості та майстерності вдавалося вчасно виявити розташування ворожих систем наведення зброї, вивести їх з ладу й цим врятувати життя оборонців України.

Народився Юрій Антонюк у Вінниці 4 квітня 1992 року. Після 9 класів 29-ї загальноосвітньої середньої школи здобув фах газоелектрозварника у ДНЗ «Вище професійне училище №7». А самотужки освоїв ще й мулярську справу. До великої війни свої вміння застосовував у будівництві.

Церемонія прощання із Юрієм Антонюком розпочнеться сьогодні об 11:30 за адресою: вул. Київська, 170. Вінничан просять долучитися до живого коридору, який буде створено біля ліцею №29 близько 12:00.

Чин поховання воїна відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Сьогодні Вінниця прощається з захисником України Юрієм Антонюком

Сьогодні Вінниця прощається з захисником України Юрієм Антонюком

Джерело: news.vn.ua