Інструктори бригади “Червона Калина” провели вишкіл для вінницької молоді

16 вересня 2024 р. 11:12

16 вересня 2024 р. 11:12


В рамках проєкту “Шлях воїна” молоді хлопці та дівчата Вінниччини відпрацювали навички, які в сучасних умовах, на жаль, можуть знадобитись кожному.

Про це повідомили на сторінці 14 штурмової бригади НГУ «Червона Калина».

Зокрема, досвідчені інструктори показали навички поводження зі зброєю для страйкболу, розповіли про міри безпеки та показали основи тактичного переміщення та стрільби. Після цього студенти розділились на дві команди та відпрацьовували вже здобуті знання під час, безпосередньо, гри у страйкбол.

Після гри у страйкбол студенти долучились до занять із тактичної медицини.

Вони дізнались про обов’язковий склад будь-якої військової аптечки, послухали про нюанси та важливість використання якісних турнікетів і гемостатичних бинтів й бондажів.

Також хлопці та дівчата вчились використовувати оклюзійні наліпки та назофарингеальний повітропровід.

«Наша мета – дати базові поняття тактики та надання медичної допомоги цивільному населенню. У першу чергу, тактичну медицину необхідно знати, бо це рятує життя. Ми хочемо більше поглибити комунікацію між цивільними та військовими. Ми можемо більше розповісти про службу та відповісти на питання людей, які планують пов’язати своє життя з військовою справою», – каже інструктор бригади “Червона Калина” з позивним Зерг.

Інструктори Національної гвардії на постійній основі вдосконалюють власні навички й активно діляться знаннями як із військовими, так і з цивільним населенням.

Інструктори бригади “Червона Калина” провели вишкіл для вінницької молоді

Інструктори бригади “Червона Калина” провели вишкіл для вінницької молоді

Джерело: news.vn.ua