Вбивство Фаріон: суд продовжив тримання під вартою для Зінченка

19 вересня 2024 р. 17:37

19 вересня 2024 р. 17:37


Підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон В’ячеславу Зінченку суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави на 60 діб — до 17 листопада. Судове засідання відбувалося 19 вересня у Галицькому районному суді Львова.

Про це повідомили із місця події кореспонденти Суспільного .

Перед початком судового засідання донька Ірини Фаріон Софія Особа у коментарі Суспільному сказала, що вірить у справедливість суду і буде вимагати для підозрюваного довічного ув’язнення. За її словами, на суд прийшли друзі та родичі Ірини Фаріон.

В’ячеслав Зінченко, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон, до початку засідання розповів, що хоче залишитись у тій же установі відбування покарань.

“Претензій до працівників немає. Мене не катували, нічого такого не було, але зараз мене збираються переводити, в іншу установу — посилаючись, що немає ніяких погроз від російських спецслужб. Я не розумію такого, тому наголошую, щоб запобіжний захід продовжити там, де я зараз перебуваю. Я вважаю, що моєму життю загрожує небезпека. Так що знайте, якщо зі мною щось станеться, то я вбивати себе в ніякому разі не збираюсь”, – каже підозрюваний.

Мама В’ячеслава Олена Зінченко також присутня у залі суду. Жінка наголошує, що не вірить у винуватість сина.

Вбивство Фаріон: суд продовжив тримання під вартою для Зінченка

Після початку судового засідання адвокати Зінченка подали клопотання про відвід двох прокурорів у справі через начебто “дружні стосунки із донькою Ірини Фаріон”. Суд пішов до нарадчої кімнати. Після цього ухвалили рішення — відмовити у клопотанні щодо відводу двох прокурорів без можливості оскарження.

Прокурори у справі подали клопотання про продовження терміну досудового розслідування до 26 січня 2025 року . Наразі термін досудового розслідування спливає 26 вересня 2024 року. Прохання продовження терміну, пояснюють складністю експертиз та тим, що частина експертиз буде виконана у жовтні та листопаді 2024 року.

“У зв’язку з завантаженістю експертних установ на виконанні перебувають одна судово-психологічна експертиза, 17 психологічних експертиз, одна комплексна балістична — продуктів вибуху та пострілу, кілька медичних. Без отримання висновків цих експертиз завершити слідство неможливо”, – сказав прокурор.

Адвокати Зінченка вважають, що це затягування слідства. Суддя задовольнив клопотання прокурорів та продовжив строк досудового розслідування на 6 місяців до 26 січня 2025 року.

Вбивство Фаріон: суд продовжив тримання під вартою для Зінченка

Після розгляду клопотань суд розпочав засідання щодо переобрання запобіжного заходу для В’ячеслава Зінченка. Прокурори просять суд продовжити тримання під вартою без застави на 60 діб. Адвокат Зінченка просить суд змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу стеження.

Суд вирішив залишити запобіжний захід для В’ячеслава Зінченка без змін – це тримання під вартою без застави терміном на 60 діб (до 17 листопада). Адвокат Зінченка Ігор Сулима повідомив, що сторона захисту буде подавати апеляцію на рішення суду.

Вбивство Фаріон: суд продовжив тримання під вартою для Зінченка

Джерело: misto.vn.ua