Вінничан запрошують подивитися, як печуть сільський хліб

19 вересня 2024 р. 18:15

19 вересня 2024 р. 18:15


28 вересня відбудеться прем’єра туру «Печемо хлібчик». Він не лише про традиції та рецепти випікання обрядових хлібів на Поділлі. А й про історію, цікаві місця та видатних персон краю.

Про тур повідомили в Офісі туризму Вінниці

Тур розпочнеться в селі Байківка, де учасники подорожі познайомляться із коровайницею Лілією Ступак, яка поділиться деякими секретами та розкаже про історію і традиції обрядової випічки нашого краю.

До речі, із 2021 року традиції випікання Байківського весільного короваю внесено до обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Під час знайомства із пані Лілією на вас чекає цікавий майстерклас із випічки хліба.

Далі по маршруту – село Пиків, де ви побачите, що лишилось від маєтку графа Олександра Сафонова. Це панська купальня на ставку і фонтан у дворі колись величного палацу, від якого зосталась одна лише будівля, перебудована на сучасний манер.

Потім на черзі Хомутинці, де відвідаєте літературний музей поета-байкаря Степана Руданського. Заклад працює уже майже 60 років. Він був створений на місці батьківської хати відомого земляка, де він народився і провів своє дитинство.

І остання зупинка – село Іванів, де мандрівники дізнаються про історію появи Янівського замку, останніми власниками якого були шляхтичі з відомого польського роду Мишок-Холоневських. А також про Костел Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, виконаний у величному стилі бароко.

Умови та реєстрація тут: https://forms.gle/bBU1eYxuavHDwnCG7

Вінничан запрошують подивитися, як печуть сільський хліб

Вінничан запрошують подивитися, як печуть сільський хліб

Джерело: news.vn.ua