Компенсація коштів родинам за встановлені пам’ятники Героям та кошти для військових: виконком

19 вересня 2024 р. 20:11

19 вересня 2024 р. 20:11


У Жмеринці родинам, які вирішили самостійно облаштовувати пам’ятники на Алеї Героїв на центральному кладовищі, компенсуватимуть кошти за рахунок місцевого бюджету.

На ці потреби виділяють майже мільйон гривень. Таке рішення прийняли на черговому засіданні виконкому.

Під час чергового засідання члени виконавчого комітету затвердили акти приймання-передачі квадракоптерів для військових Національної гвардії України, виділили кошти на підтримку поранених військових згідно міської програми підтримки захисників і захисниць, спрямували адресну допомогу жмеринчанам згідно звернень на лікування, поховання та як матеріальну допомогу родинам, чиї рідні вважаються безвісти зниклими на війні, та підтримали рішення щодо участі Жмеринської міської громади в екпериментальному проєкті із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості в громаді.

Секретар міської ради Вадим Кожуховський повідомив питання порядку денного та запросив доповідачів.

Компенсація коштів родинам за встановлені пам’ятники Героям та кошти для військових: виконком

Начальник фінансового управління Галина Безверхня повідомила, що перерозподіл фінансів стосується виділення коштів на ремонт і техогляд шкільних автобусів, забезпечення харчування учнів та дошкільнят, облаштування осередку національно-патріотичного виховання молоді та придбання холодильного обладнання для ЦРЛ.

Начальник управління соціального захисту та охорони здоров’я Анжела Ткачук розповіла, що згідно міської програми «Підтримка Захисників і Захисниць» з бюджету виділяють матеріальну підтримку військовослужбовцям, які отримали поранення або контузії, та родинам, чиї рідні вважаються безвісти зниклими на війні. За попередній місяць це 225 тис грн для мешканців громади: звернулись із заявами 18 військових та 3 родини.

Ще 64 000 грн виділили адресної допомоги для 13-ти жмеринчан, які звернулись і заявами на лікування або поховання рідних.

Майже мільйон гривень виділяють з бюджету для родин, які прийняли рішення самостійно облаштовувати пам’ятники на кладовищі для загиблих за Україну Героїв. Компенсація становить по 50 тисяч гривень для 18-ти осіб, які звернулись із відповідними заявами.

Нагадаємо, що у Жмеринці за кошти міського бюджету облаштовують Алею Героїв із встановленням пам’ятників, а тим родинам, які прийняли рішення облаштовувати пам’ятники самостійно, виділяють кошти як компенсацію.

Заступник міського голови Ольга Боровська представила проєкт рішення щодо участі нашої громади в новому проєкті, який передбачає надання комплексної соціальної послуги для жителів Жмеринської громади. «Це нова соціально послуга, яку пропонує запроваджувати у громадах Міністерство соціальної політики України. Надання такої комплексної послуги стосуватиметься всіх категорій населення», – повідомила Ольга Геннадіївна.

Начальник управління освіти Аліна Твердохліб повідомила про затвердження мережі закладів освіти Жмеринської громади.

Начальник служби у справах дітей Марія Камінська представила на розгляд виконкому питання, що стосуються опіки неповнолітніх дітей.

Реклама

Компенсація коштів родинам за встановлені пам’ятники Героям та кошти для військових: виконком

Джерело: zhmerynka.city