Верховна Рада перейменувала село у Калинівській громаді

19 вересня 2024 р. 22:56

19 вересня 2024 р. 22:56


19 вересня 2024 року на пленарному засіданні Верховна Рада ухвалила рішення про перейменування 327 населених пунктів та 4 районів, назви яких містять символіку російської імперської політики або не відповідають стандартам державної мови.

Серед перейменованих і село Калинівської громади. Тепер селище Первомайське, що належить до Заливанщинського старостинського округу Калинівської громади, матиме назву Постолове.

У 2023 році Національна комісія зі стандартів державної мови внесла селище Первомайське до списку населених пунктів, назва яких можуть не відповідати лексичним нормам української мови, зокрема стосуватися російської імперської політики (російської колоніальної політики).

У березні 2024 року парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та регіонального розвитку та містобудування схвалив рішення щодо перейменування селища на Постолове.

Нова назва пов’язана із річкою Постоловою, лівою притокою Південного Бугу, яка бере свій початок у цій місцевості.

Селище Первомайське виникло на місці колишнього Заливанщинського цукрового заводу.

З цим населеним пунктом пов’язане ім’я українського письменника, публіциста, мовознавця, політв’язня радянського режиму Бориса Антоненка - Давидовича, який працював у селищі фельдшером після звільнення з таборів.

Реклама

Верховна Рада перейменувала село у Калинівській громаді

Джерело: kalynivka.city