Щоб тепло в школах і садочках: у Жмеринці з 16 жовтня стартує опалювальний сезон

15 жовтня 2024 р. 11:55

15 жовтня 2024 р. 11:55


У всіх закладах освіти, культури, лікарнях та соціальних установах опалювальний сезон стартує з 16 жовтня. Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету. Заступник міського голови Ольга Боровська повідомила про проєкти рішень, які виносяться на розгляд голів старостинських округів і членів виконкому.

Одноголосно у цей день підтримали рішення про виділення з бюджету громади коштів на підтримку військових, які зазнали поранень чи контузії, сімей жмеринчан, рідні яких вважаються безвісти зниклими на війні, а також на лікування жителям громади, які звернулись у попередньому місяці.

Автор: Жмеринка.city

Нагадаємо, що у Жмеринці діє низка міських програм, завдяки яким з бюджету громади щомісяця виділяють кошти на підтримку жмеринчан, які опинились у складних життєвих ситуаціях.

Цього разу на лікування згідно звернень спрямували майже 60 тисяч гривень. На підтримку військовослужбовців, які зазнали поранень – 150 тисяч гривень (по 10 тисяч гривень), на підтримку родин, чиї рідні вважаються безвісти зниклими – 75 тисяч гривень (по 15 тисяч гривень).

Розпочали у Жмеринці також компенсувати родинам вартість пам’ятників, які вони встановили полеглим Героям не на Алеї Героїв. На кожну родину передбачено по 50 тисяч гривень. Рішенням виконкому компенсація у цьому місяці для двох родин, які звернулись з відповідними заявами.

Начальник управління соціального захисту населення і охорони здоров’я Анжела Ткачук повідомила, що програмою «Підтримка» можуть користуватись усі жителі громади, які опинились у складних життєвих ситуаціях, а програмою «Підтримка Захисників і Захисниць та їхніх родин» з початку року скористались близько 200 осіб.

Начальник служби у справах дітей Марія Камінська повідомила про низку питань, що стосуються опіки над неповнолітніми дітьми.

Згідно рішення екологічної служби та звернень городян члени виконкому надали дозвіл на зрізання аварійних дерев на території громади. Замість старих заявники мають висадити нові молоді саджанці.

Більше про рішення – на сайті Жмеринської міської ради у рубриці «Прозоро – Документи».

Реклама

Щоб тепло в школах і садочках: у Жмеринці з 16 жовтня стартує опалювальний сезон

Джерело: zhmerynka.city