У Жмеринці музей проводить екскурсії «Старими будиночками і затишними двориками міста»

16 жовтня 2024 р. 20:55

16 жовтня 2024 р. 20:55


Міський історичний музей у Жмеринці проводить тематичні екскурсії для жмеринчан і гостей міста старими будиночками та затишними двориками міста.

Відчути атмосферу минулого століття, дізнатися цікаві факти про те, як і коли з’явилась Жмеринка на карті світу, доторкнутись серцем до чорно-білих світлин, рукописних листів, легенд і переказів, які передавали жмеринчани на зберігання до музею – директорка музею Ганна Шеремета та науковий співробітник Світлана Мартинчик із захопленням розповідають про кожну вулицю у Жмеринці і кожен будинок, які стали свідками кількох століть.

Сьогодні нам вдалось побувати на екскурсії разом зі студентами іч викладачами Жмеринського вищого професійного училища.

Учасники екскурсії мають змогу дізнатись про підземні ходи, які активно використовувались у часи Другої світової війни, почути історії старих будинків, синагог, Жмеринського Гетто та кінотеатру «Міраж», де нині Центр позашкільної роботи.

Працівники музею розповідають про назви вулиць у Жмеринці, які вже тричі змінювали свої найменування відповідно до нових епох та подій.

Діти із захопленням слухали розповіді, переглядати старі фото міста і порівнювали з новими пейзажами.

На будинках знаходили особливості архітектурного стилю, які зберігають історію.

Також працівники музею проводять екскурсії залізничним вокзалом, який є найвеличнішою архітектурною пам’яткою Поділля.

Як будувався вокзал, які стилі він поєднує в архітектурі, які легенди існують, пов’язані з іменем архітектора Зіновія Журавського, як виглядав вишуканий ресторан на вокзалі, і які страви тут готували для відвідувачів.

Цікавтеся історією рідного краю, розповідайте її своїм дітям, пам’ятайте імена тих, хто розбудовував Жмеринку, висаджував парк, будував будинки і своєю працею примножував славу про місто залізничників.

Замовити тематичні екскурсії можна за телефоном 097-849-27-46

Більше розповімо у нашому відеосюжеті на каналі You Tube

У Жмеринці музей проводить екскурсії «Старими будиночками і затишними двориками міста»

Реклама

У Жмеринці музей проводить екскурсії «Старими будиночками і затишними двориками міста»

Джерело: zhmerynka.city