Вінниця передала на передову партію FPV-дронів

18 жовтня 2024 р. 09:39

18 жовтня 2024 р. 09:39


Ці «залізні пташки» зовсім скоро будуть допомагати хлопцям та дівчатам ефективно виконувати бойові завдання на одному з напрямків фронту.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, такі передачі дуже важливі, тому що це, в першу чергу, матеріальна підтримка засобами ураження, якими наші Захисники можуть завдавати удар ворогу.

Оборонці кажуть, що сучасну війну без дронів вже ніхто уявити не може. Бо такий невеличкий «залізний птах» перетворюється на величезну проблему для ворога, коли опиняється в руках наших умілих пілотів.

«Це дуже мультифункціональні засоби ураження, які можна під себе модифікувати, під місцевість, під завдання. По суті – ліпити з них те, що потрібно для виконання завдання», – пояснює військовий на позивний «Хоробрий».

Цій бригаді Вінницька громада допомагає не вперше – передають як матеріально-технічні цінності, так і субвенції, аби оборонці могли самостійно закупити потрібне обладнання, розповів міський голова Сергій Моргунов

«Така підтримка оборонців є важливою не лише для виконання бойових завдань, а й для зміцнення єдності між цивільними і військовими. Вінницька громада завжди готова підтримувати наших Захисників, забезпечуючи їх усім необхідним для боротьби за нашу свободу та незалежність. Наша співпраця з військовими залишається пріоритетом, і ми продовжимо робити все можливе для підтримки Сил оборони України», - зазначив очільник громади.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил оборони України. А бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: «Безпека та оборона», «Стійкість», «Турбота». На пріоритет «Безпека та оборона» закладено 1,2 млрд грн.

Довідково: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022 року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.


Фото: Вінницька міська рада

Вінниця передала на передову партію FPV-дронів

Джерело: mistonadbugom.com.ua