На Вінниччині нетверезий водій намагався відкупитися від поліцейських

21 жовтня 2024 р. 13:25

21 жовтня 2024 р. 13:25


Спочатку на керманича планували скласти адмінпротокол за сп'яніння, але після пропозиції хабаря порушник нестиме й кримінальну відповідальність.

Як повідомляють на сайті ГУНП, 56-річного водія поліцейські зупинили за порушення ПДР під час патрулювання села Микулинці Вінницького району.

Під час спілкування правоохоронці виявили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння. Від освідування чоловік відмовився.

Під час документування порушення чоловік запропонував поліцейським 5 000 гривень за не складання на нього адмінматеріалів. Тепер окрім адміністративної відповідальності правопорушник нестиме й кримінальну за пропозицію неправомірної вигоди правоохоронцям.

"За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі слідством розслідується провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі. Також, відносно водія поліцейські склали адміністративні матеріали за вчинення правопорушень, передбачених ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ч. 2 ст.126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП", - коментують у поліції.


Фото: ГУНП Вінниччини

На Вінниччині нетверезий водій намагався відкупитися від поліцейських

Джерело: mistonadbugom.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua