У Вінниці провели складу операцію на очах трирічній дитині

22 жовтня 2024 р. 04:15

22 жовтня 2024 р. 04:15


У КНП “Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня Вінницької обласної Ради” нещодавно провели успішно складну операцію з видалення ліподермоїдних утворень рогівки та кон’юнктиви обох очей трирічній дитині. Через великий об’єм утворень і їх складне розташування, операція тривала три години.

Про операцію повідомили на сторінці лікарні у Фейсбуці.

«Попри тривалість втручання, результат був позитивним – дитина вже на наступний день була виписана додому.

Ліподермоїдні утворення – це доброякісні природжені вади, що виникають ще на етапі внутрішньоутробного розвитку через порушення формування тканин. Вони можуть впливати на зір, спричиняти дискомфорт і подразнення очей.

Якщо такі утворення не лікувати вчасно, вони можуть ускладнити нормальний розвиток зору, особливо у ранньому віці, коли зоровий апарат активно формується. Хірургічне втручання є найефективнішим методом їх усунення» , – зазначили у лікарні.

Крім того, медики висловили поради для батьків:

При будь-яких порушеннях на рівні очей, дискомфорті або скаргах на погіршення зору дитини, слід негайно звертатися до офтальмолога.
Після операції важливо дотримуватися всіх рекомендацій лікаря щодо догляду за очима, щоб уникнути ускладнень і забезпечити швидке одужання.

Регулярні огляди у лікаря допоможуть вчасно виявити проблеми та надати дитині необхідну допомогу.

«Даний випадок підкреслює важливість вчасної діагностики та лікування офтальмологічних проблем у дітей, а також професіоналізм медичних працівників нашої лікарні. Якщо у вашої дитини виникли проблеми зі здоров’ям, не вагайтеся звертатися до нас. Наші лікарі готові надати професійну допомогу цілодобово», – повідомили лікарі.

Записатися на прийом до лікаря можна за електронним направленням на сайті та за телефонами:
– Call центр: +380 73 258 93 51
– (0432) 55-11-04.

У Вінниці провели складу операцію на очах трирічній дитині

У Вінниці провели складу операцію на очах трирічній дитині

Джерело: news.vn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua