Ірина Борзова: «Учні початкових класів зможуть безоплатно харчуватися в школах»

22 жовтня 2024 р. 10:53

22 жовтня 2024 р. 10:53


Усі дітки 1 – 4 класів, які навчаються в школах, гімназіях та ліцеях Вінницької області, безоплатно отримуватимуть гарячі обіди . На це уряд виділив 2 млрд грн, які перерозподілять до бюджетів територіальних громад. Про це повідомила народна депутатка України Ірина Борзова.

«Кожна дитина повинна мати можливість отримувати в школі повноцінний гарячий обід і зараз держава бере на себе відповідальність забезпечити це.

Раніше безкоштовне харчування у школах отримували лише дітей пільгових категорій, і то не у всіх громадах. Ми ж впроваджуємо систему, де кожен учень матиме доступ до якісного та корисного обіду без жодних фінансових бар’єрів для родин.

Для забезпечення школярів початкових класів гарячим харчуванням на всі 63 громади Вінниччини з державного бюджету передбачено майже 111 млн грн. Ці кошти розподілені в межах реалізації реформи шкільного харчування в Україні, ініційованої Першою леді Оленою Зеленською », – говорить голова Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Ірина Борзова.

Вона пояснила, що громади можуть використати державні кошти як на придбання продуктів харчування, з яких готують у шкільних їдальнях, так і для оплати послуг кейтерингу або аутсорсингу.

Міські, селищні або сільські ради за рахунок коштів держбюджету з жовтня мають забезпечувати безкоштовними гарячими обідами учнів початкових класів у закладах освіти за очною формою навчання або з поєднанням очної та дистанційної.

«На Вінниччині є громади, де й раніше учні початкових класів обідали за рахунок коштів із місцевого бюджету. Отримавши державну підтримку, такі громади зможуть перерозподілити свої кошти на гарячі обіди для учнів середньої та старшої школи. Дуже важливо, щоб безкоштовне харчування у школах отримували всі діти наших загиблих героїв, зниклих безвісти, тих, хто в полоні, хто отримав інвалідність, чи важкі поранення, обороняючи Україну від ворога . Громада має надавати таку підтримку, щоб ці діти відчували турботу та увагу з боку суспільства. Запровадження безкоштовного харчування для дітей захисників і захисниць України є нашою спільною відповідальністю та проявом вдячності за подвиг героїв» , – наголосила Ірина Борзова.

Ірина Борзова: «Учні початкових класів зможуть безоплатно харчуватися в школах»

Джерело: news.vn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua