Збитий шахед придбав для колекції художник Максим Кільдеров з Вінниці

22 жовтня 2024 р. 11:14

22 жовтня 2024 р. 11:14


Художник з Нової Каховки, який після окупації переїхав до Вінниці, Максим Кільдеров придбав збитий дрон Герань-2, що є аналого іранського Shahed 136. Безпілотник стане експонатом майбутнього музею.

Про це художник розповів редакції сайту Vinbazar.com.

За словами співрозмовника, шахед вдалося придбати на військовому аукціоні Reibert. Чоловік не розголошує вартість покупки та місто, з якої її доставили. Митець збирає експонати для майбутнього музею, який планує відкрити. На сьогодні колекція нараховує до тисячі предметів. Одним з них стане й БпЛА.

Доставку габаритного предмета здійснили завдяки послугам вантажних перевезень.

Нагадаємо, Максим Кільдеров переїхав до Вінниці після майже двох місяців в окупації на Херсонщині. Митець створює художні проєкти у сучасному стилі дудлів. У 2023 році розмалював ними будинок на вулиці Келецькій.

Довідка:

Reibert – український спеціалізований мілітарі-аукціон, на якому здійснюється продаж військового антикваріату та сучасних армійських речей. На порталі відкрито окремий розділ, де реалізують частини від збитих ракет та безпілотників. Трапляються й відносно цілі моделі. Наприклад, за розвідувальний “Орлан 10” просять 82 000 гривень, а SuperCam оцінюють 225 000 гривень.

Збитий шахед придбав для колекції художник Максим Кільдеров з Вінниці

Джерело: 33kanal.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua